Što vas na Badnjak i Silvestrovo očekuje na Fooling Aroundu? Provjerili smo

Foto: Sandro Sklepić

BADNJI dan jest, baš kao i Silvestrovo, često jedan od najužurbanijih dana u godini. Trči se po dućanima, kupuju se darovi i novi ukrasi za bor te nabavljaju zadnje namirnice za bogati blagdanski stol. No vidljivo je zadnjih godina, sve je više onih koji odluče zastati kako bi uživali u trenutku te sebi i dragim ljudima darovali upravo Badnjak i Silvestrovo za pamćenje.

Foto uspomene s prošlogodišnjeg FOOLING AROUND festivala pokazuju vedra, nasmijana lica koja nazdravljaju i hvataju najbolje fotografije s najdražim ljudima. Šarolika su to društva, a svima im je zajedničko vrijeme koje su odvojili da i izvan vlastitih domova, družeći se na otvorenom, skupljaju sretne trenutke koji će im ispunjavati srca toplinom u godini koja dolazi.  

Glazbeni program za Badnjak i Silvestrovo

Ovog su Badnjaka za najvedriju i najrasplesaniju atmosferu zaduženi Soul Fingersi, s kojima je sjajna atmosfera zagarantirana. Tko je iznenađenje posljednjeg dana u godini, tek će se otkriti, a zadnje minute 2023. odbrojat će DJ Robert Mareković te glazbenim taktovima uvesti prisutne u Novu 2024.

Oleander terasa raskošnog hotela Esplanade već je treću godinu dom ovog adventskog festivala čija je posebnost ta da street style verzije jela, kojima se ovdje nazdravlja i najboljim izborom pjenušaca, potpisuju najbolji domaći chefovi. Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković imena su koja jamče odličan menu.

Svaka od kućica nudi vrhunske delicije u kojima se može uživati do kraja godine, a neki od njih imaju ponudu i za one goste koji za Badnjak žele pojesti nešto bezmesno.

Raznolika ponuda jela na kućicama

Na Esplanadinoj kućici u ponudi su već kultne štrukle, a chefica Ana Grgić Tomić na ovogodišnji je menu stavila i finu crostatu s kremastim bakalarom. Ovo će zasigurno biti izbor mnogih koji vole bakalar u svim njegovim verzijama.

Obožavatelji lososa svoju će omiljenu deliciju naći na meniju chefa Denija Srdoča, losos orlie njegovo je signature jelo koje je među gostima festivala popularno "i petkom i svetkom" pa nema sumnje da će tako biti i dan uoči Božića.

Na kućici Matije Bogdana & Marka Palfija u ponudi je turska delicija gozleme koja nije dio hrvatske blagdanske tradicije, ali će kao bezmesno jelo nesumnjivo biti hit Badnjaka. Potvrdili bi to i Fooling Around gosti koji su vegetarijanci i koji se, kad je ovo jelo u pitanju, vraćaju po porciju više.

Ponudu različitih slastica može se naći na kućicama Esplanadine Ane Grgić Tomić, Denija Srdoča i Vida Nikolića, dok Mario Mandarić i Freetula by Grašo nude tradicionalnu dalmatinsku slasticu - fritulu. No opjevane fritule potpisane imenom slavnog glazbenika, na kućici njegove ekipe Krivi ljudi, mogu se probati i u slanoj opciji.

Freetula Mediterana dolazi s preljevom koji se sastoji od kreme od rajčice i pesta od inćuna. Cilj te fuzije okusa je goste dovesti do sreće koja će rezultirati pjesmom. Jer pjesma je važan sastojak recepta radosti koja se servira na FOOLING AROUND: Sparkling Edition festivalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.