Što kuhati za Badnjak? Imamo 7 super recepata za riblja jela koja svi vole

Foto: Shutterstock

NA BADNJAK se diljem Hrvatske tradicionalno jedu riblja jela, a u nastavku imamo par recepata pa ako i dalje ne znate što pripremiti za ručak - inspirirajte se.

1. Lohikeitto - finska juha od lososa

Lohikeitto ili juha od lososa finski je specijalitet koji grije u hladne dane. Ova kremasta juha s lososom i gomilom povrća nevjerojatno je hranjiva i idealna za hladnije dane, a možete ju napraviti i za ručak na Badnjak. Recept je ovdje.

2. Skuša iz pećnice

Skuša je plava riba koju nutricionisti svrstavaju među najpoželjnije namirnice kada je riječ o zdravom i uravnoteženom obroku i super je ideja za ručak na Badnjak. Pripremite ju u pećnici uz pečeni krumpir, a recept je ovdje.

3. Oslić na bijelo

Na Badnjak se tradicionalno jede riba, a ako nemate previše vremena za pripremu, isprobajte ovaj ručak iz jednog lonca u 30 minuta - oslić na bijelo. Ovdje pronađite recept.

4. Punjene lignje

Jednostavan i brz recept za punjene lignje chefa Antonija Brajkovića pronađite ovdje - pripremite ih pa ih zapecite s krumpirom u pećnici i dobit ćete savršen ručak za Badnjak.

5. Oslić iz škartoca

Samim time što se priprema u pećnici umjesto na tavi, ovo je jelo prilično zdravo. Poslužite ga uz osvježavajuću salatu i uz krumpir, a cijeli recept pronađite ovdje.

6. Losos s češnjakom iz pećnice

Pečeni losos s maslacem i češnjakom lako je napraviti i vrlo je brzo gotov. Filete pečenog lososa možete poslužiti s umakom i povrćem po želji, a recept pronađite ovdje.

7. Popara

Jelo slično gregadi, kombinacija ribe i krumpira, oduševit će svakoga. Možete koristiti bijelu ribu koja vam je dostupna, a popara će biti najbolja sa svježom ribom. Recept pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.