MIRIS svježe pečenih cimet rolica mnogima je neodoljiv podsjetnik na toplinu doma i pravu jesensku poslasticu. Mekano tijesto, bogat nadjev od cimeta i šećera te kremasta glazura od sira stvaraju savršen spoj koji malo koga ostavlja ravnodušnim. Iako izgledaju kao kolač koji zahtijeva puno iskustva u kuhinji, cimet rolice zapravo se mogu vrlo jednostavno pripremiti, a rezultat je uvijek raskošan i vrijedan truda.
Da u tome uspije i početnicima dokazala je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je prvi put pripremila cimet rolice i odmah ih uvrstila na popis svojih najdražih kolača. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila je svoj uspješan recept, a fotografije njezinih rolica otkrivaju da izgledaju jednako primamljivo kao što ih i opisuje.
Naša je čitateljica za pripremu cimet rolica koristila sljedeće sastojke:
Zamijesite tijesto i ostavite ga da se podupla. Dok se tijesto odmara, promiješajte sve sastojke za nadjev i ostavite sa strane. Tijesto razvaljajte pa premažite nadjevom od cimeta i izrežite na trake.
Trake zarolajte i rolice složite u posudu za pečenje. Pokrijte ih i ostavite da još malo narastu. Rolice pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Napravite glazuru od krem sira i njome premažite gotove cimet rolice.
Cijeli recept pronađite ovdje.