ZADNJIH dana pišemo o kestenima, a trenutno ih se može naći u dućanima i na tržnicama, što znači da im je sezona u punom jeku.
Sve je više onih koji se u pripremu upuštaju sami, kod kuće, pa smo pripremili nekoliko praktičnih savjeta koji će to olakšati.
Za početak, evo kako ih pripremiti kako bi se kasnije lakše gulili i iznutra bili mekši. Svaki kesten zarežite nožem po površini i napravite dva ukrštena reza (kao slovo X). Slobodno zarežite i dublje, u meso. Zatim pripremite zdjelu s hladnom vodom i stavite ih u nju, neka se natapaju oko pola sata.
Prebacite ih na lim za pečenje, a posložite ih tako da je strana na koju ste ih zarezali okrenuta prema gore - kako bi toplina pećnice ulazila kroz rezove. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa ih pecite pola sata. Kad su pečeni, izvadite ih, umotajte u krpu i stegnite na vrhu. Ostavite ih da stoje desetak minuta. Nakon tog vremena će se prohladiti i bit će ih lako oguliti.
@frommylittlekitchen The trick to making roasted chestnuts easy to peel! 🌰🌰 #chestnuts #howto #learnontiktok #winterfood #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello
Imamo još jedan način pripreme kestena u pećnici vrlo sličan ovome, pronađite ga ovdje.