Nisu samo krumpir i mlinci: Imamo nekoliko ideja za top priloge uz božićni ručak

Foto: Shutterstock

PRILOZI za božićni ručak uglavnom su pečeni krumpiri i mlinci, koji se najbolje slažu uz pečenje, no ako ovih blagdana želite nešto malo drugačije, u nastavku smo izdvojili nekoliko super priloga koji će oduševiti sve za stolom.

1. Glazirana mrkva

Prilog koji ne može biti jednostavniji, a možete ga dodati i na blagdanski stol. Osim soli i malo papra, zahtijeva samo tri sastojka i spreman je za otprilike 15 minuta. Cijeli recept pronađite ovdje.

2. Zapečene prokulice

Čak i ako niste ljubitelj prokulica vrijeme je da im pružite novu priliku upravo s ovim jelom, za koje će vas svi tražiti recept. Za vegetarijansku verziju izbacite slaninu iz pripreme, a cijeli recept pronađite ovdje.

3. Punjeni zapečeni šampinjoni

U ovom se receptu šampinjoni pune nadjevom od sira, češnjaka i pekan oraha, a zatim do zlatne boje peku u pećnici. Savršeno vegetarijansko predjelo, a može biti i prilog. Recept pronađite ovdje.

4. Složenac od pržene cvjetače

Zamislite ovo jelo kao zimsku inačicu patlidžana s parmezanom i rajčicama. Ovo jelo je gotovo nemoguće prestati jesti, a ako baš niste neki ljubitelj cvjetače, jednako je dobro i s brokulom. Cijeli recept pronađite ovdje.

5. Pečene prokulice s češnjakom

Ako još nemate najdraži recept za pečene prokulice, ovaj bi mogao biti onaj pravi. Rezultat su slatke, karamelizirane prokulice, koje će se savršeno slagati uz neko pečenje. Recept je ovdje.

6. Gljive iz pećnice

Donosimo recept za koji vam je potrebna samo jedna posuda kako bi sjedinili sve sastojke. Gljive dobro začinite sa začinima, pecite otprilike 20 minuta i ukusan prilog je spreman, a cijeli recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.