Nisu samo fritule: Na Adventu možete probati brdo slatkog svake vrste, imamo i cijene

Foto: Hana Kajari/Ena Dragičević/Index

STALNO smo na Adventu Zagrebu, a danas smo svratili na Fuliranje na Strossmayerovom trgu i na Fooling Around kod Esplanade kako bismo provjerili što se sve od slatkog nudi na zagrebačkom Adventu. Ima svega, a u nastavku donosimo mali vodič s cijenama.

Briocherie: Brioche sa sladoledom

Od slatkih brioche peciva (imaju i onaj s ćevapima i kajmakom) nude dvije vrste, a to su Nutella Bomb s Nutellom i soft serve sladoledom od vanilije i Chocolate + Chocolate s čokoladnim umakom i soft serve sladoledom od čokolade koji se nalaze u toplom, mekanom iznutra i hrskavom izvana, brioche pecivu. Koštaju po 6 eura.

>> "Najbolja stvar za pojesti na Adventu. Najnajbolja", pisali su o njima. Vratili su se

Kužinavanje: Fritule

Od klasika tu su, naravno, fritule, koje smo pronašli na kućici Kužinavanje by Damir Tomljanović. Oni u ponudi imaju fritule s preljevima kao što su Lino Lada, Nutella, karamela, šumsko voće, lješnjak i sezam, a za ove ćete fritule morati izdvojiti 5 eura.

Good Food: Trgana palačinka

Jedna slastica nalazi se i u ponudi Good Fooda na Fuliranju, a riječ je o Christmas Torn Pancakes koje koštaju 5 eura. To su zapravo Kaiserschmarrn ili trgane palačinke, a poslužuju ih s Nutellom ili pekmezom, kako vam je draže.

Beg's: Jabuke u šlafroku

Beg's Plant Based u svojoj ponudi ima Jack Jabuke u šlafroku po cijeni od 7 eura. To su kolutovi jabuka omotani u smjesu brašna, vode i plant based mlijeka, s posipom od vanilin šećera i cimeta, s preljevom od belgijske čokolade i Jack Apple sirupa.

Nebo by Deni Srdoč: Pržena pita od jabuke

Sličan, ali opet malo drugačiji desert možete pronaći i na kućici Nebo by Deni Srdoč Streetstyle. Oni u svojoj ponudi od slatkog imaju prženu pitu od jabuke, a cijena joj je 6 eura.

Public: Brownie

Ljubitelji čokoladnih i klasičnih deserata doći će na svoje na kućici Public, koja od slatkog u ponudi ima Brownie Cake. Cijena mu je 3.30 eura.

Boogie Lab: Kronuti

Na Advent je i ove godine stigao Boogie Lab sa svojom kućicom, koja u ponudi ima slatke i slane kronute. Ako ste ljubitelj slatkog, možete pronaći tri slatka kronuta po cijeni od 6 eura za svaki. Jedan je s kremom od limuna i pistacija, s mrvljenim i tostiranim pistacijama, drugi u sebi ima čokoladu, slani karamel s kikiriki maslacem i tostirani mrvljeni kikiriki, a treći kremu od mandarine i kokos.

Hidden: Canoli

Na Fooling Aroundu kod Esplanade smo od slatkog pronašli tople slatke canole za 6 eura, i to na kućici Deni Srdoč Hidden Wine Bistro.

Esplanade: Brownie i clafoutis

Na kućici Ane Grgić Tomić primijetili smo da nude brownieje, i to od čokolade i tonke za 6.5 eura. Osim brownieja, ovdje možete pronaći i voćni desert clafoutis za 7 eura.

Kiyomi: Obanyaki i matcha sladoled

Na kućici Vida Nikolića pronašli smo nešto malo drugačije - riječ je o japanskom desertu obanyaki koji je kao punjena palačinka, a ovaj je punjen ananasom. Cijena mu je 3 eura. Osim toga, nude isti taj obanyaki, ali s mliječnim sladoledom i kikirikijem, a za to ćete morati izdvojiti 5 eura. Od slatkog nude još i matcha sladoled za 5 eura.

Porchetteria: Fritule

Porchetteria Marija Mandarića u ponudi ima fritule koje su nešto skuplje nego na Fuliranju - ovdje koštaju 6.30 eura, a možete ih naručiti s preljevom od Lino Lade, Nutelle, karamele, šumskog voća, lješnjaka ili sezama.

Krivi ljudi: Freetule

Kućica Krivi Ljudi specijalizirana je za fritule, odnosno Freetule. Ovdje možete pronaći i slane i slatke fritule, a od slatkih imaju Freetula Bianca s preljevom od pistacija i bijele čokolade te Freetula Nera s preljevom od čokolade i krokantom. Ove fritule koštaju 8 eura, a nešto su skuplje fritule s preljevom od meda i tartufa, Freetula Tartufina, koje koštaju 8.50 eura.

>> Idete na otvorenje Adventa? Provjerili smo što možete jesti na Fooling Aroundu

>> Probali smo baš sve s Fuliranja, ovo su naši favoriti sa svake kućice (i cijene)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.