Našli smo nekoliko zanimljivih radionica, evo koliko to uopće košta

Foto: FB/BBQ Hot Yard

ZANIMA vas kako kod kuće napraviti kavu koja izgleda baš kao ona iz kafića? Kako napraviti savršeno jelo s roštilja ili tijesto za macaronse koje se neće raspasti? Ili ste pak ljubitelj piva i želite saznati baš sve o tamnom pivu? Za sve to postoje fora radionice koje se ovih dana održavaju u Zagrebu, a u nastavku donosimo sve o njima - od lokacije do cijene.

Pivska radionica - tamna piva

Zmajska pivovara 25. siječnja održava novu fora radionicu na kojoj možete naučiti sve što vas zanima o tamnim craft pivima. Radionicu će voditi njihovi majstori pivari, a osim što ćete naučiti ponešto o povijesti pivarstva te osnove o kušanju tamnih piva, imat ćete priliku i kušati šest tamnih piva. Ako ne stignete, možete se priključiti drugoj radionici, koja će se održati 8. veljače na adresi Kreše Golika 3a na Jankomiru, a cijena je 45 eura po osobi.

Edukacija - Home barista

Ako želite poboljšati svoje vještine u pripremi kave kod kuće, tu je Home barista edukacija koju održava ekipa iz pržionice Lively Roasters i koja će se održati 1. veljače u 18 sati na adresi Velika cesta 99 u Novom Zagrebu. Radionica košta 45 eura po osobi, a ovdje ćete naučiti pripremiti kvalitetnu kavu kod kuće te sve ostalo što bi vas moglo zanimati o kavi.

Radionica macaronsa

Ako, pak, više volite kolače, tada u organizaciji Marije Jelačić, koja stoji iza Macaronsa by Marija, imate priliku sudjelovati na čak tri radionice. Na macarons radionici naučit ćete sve o macaronsima, od teorije do izrade, te ćete na poklon dobiti kutiju macaronsa.

Traje tri sata, a košta 140 eura po osobi. Tu su još i radionica o keksima i tijestu te radionica izrade beze kora - obje traju po tri sata i koštaju 90 eura po osobi. Datumi nisu određeni, a prijaviti se možete na Instagramu ili e-mailu.

BBQ radionica - Steak My Day: Street Food Edition

BBQ Hot Yard ovog mjeseca organizira radionicu koja će biti posebno interesantna ljubiteljima jela s roštilja. Radionica Steak My Day: Street Food Edition održat će se u subotu, 27. siječnja, od 11 do 16 sati na lokaciji Brezovička cesta 21 u Zagrebu, a cijena po osobi iznosi 129 eura. Na radionici će biti riječ o svim načinima pripreme hrane na roštilju, a uz to se jede sve što se na radionici priprema te pije točeno pivo.

Bezglutenska radionica by Suzana Sab

Bezglutenske radionice posebno su korisne za celijakičare i sve koji žele izbaciti gluten iz prehrane, a njih iz Splita u Zagreb periodično dolazi održavati Suzana Sab, koja i sama živi s celijakijom i na svom Instagramu svakodnevno dijeli super recepte za bezglutenska jela (imamo ih i mi, ovdje su).

Iako se ova njena radionica već održala 20. siječnja, slične radionice često se održavaju u Zagrebu, pa svakako popratite stranicu Gluten Bio kako vam iduća ne bi promaknula ako vas ovaj tip događanja zanima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.