STIGLI su prvi ljetni vrganji na tržnice i odmah privukli pažnju ljubitelja domaće kuhinje. Njihov prepoznatljiv miris i mesnata tekstura čine ih jednom od najcjenjenijih gljiva, a zbog svoje svestranosti u kuhanju često završavaju na stolovima.
>> Na zagrebačke tržnice stigli prvi ovogodišnji vrganji, pogledajte cijene
Cijeli vodič kroz ponudu prvih ljetnih vrganja na tržnicama pronađite ovdje, a mi ćemo ih iskoristiti u nekoliko fantastičnih jela - od rižota i tjestenine pa sve do finih, kremastih juha i umaka.
Stigli su prvi ljetni vrganji, a rižoto od vrganja je pravi kulinarski klasik. Danas vam donosimo recept za brz i jednostavan ručak, koji ćete zgotoviti u svega pola sata - pronađite ga ovdje.
Iskoristite sezonu ljetnih vrganja i pripremite ukusan ručak koji je gotov za svega 15 minuta - vrganje sa širokim rezancima. Recept ne može biti jednostavniji, a pronađite ga ovdje.
Ovaj ukusni umak od gljiva najbolje se poslužuje uz kuhanu rižu, a odlično će poslužiti kao ukusan prilog uz mesna i bezmesna jela. Cijeli recept pronađite ovdje.
Tradicionalna hrvatska juha dolazi iz srca Zagorja. Priprema se s vrganjima, krumpirom, mrkvom i kiselim vrhnjem, a recept pronađite ovdje.
I krem juha od vrganja pravi je klasik koji morate isprobati, a idealna je za kišne dane. Poslužite li je uz tostirani kruh, dobili ste kompletan ručak, a recept je ovdje.