KADA se mekani keks pun čokolade nađe na tanjuru, malo tko ima tu snagu karaktera da ga odbije. Ipak, nisu svi čokoladni keksi "oni pravi" - neki domaći ispadnu suhi, tvrdi ili pak previše prhki, pa se lome pri svakom zagrizu.
Mi smo fanovi onih mekanih u kombinaciji s čokoladom, a ovaj vam put donosimo najčokoladniji, ludo dobar recept za najfinije kekse koje smo do sada probali - s komadićima čokolade i Nutellom.
Idemo odmah na njega, a sve smo uvjereniji da ćemo ih nakon posla i peći.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće sastojke:
- Nutellu
- maslac sobne temperature
- smeđi šećer
- bijeli šećer
- ekstrakt vanilije
- mlijeko sobne temperature
- sodu bikarbonu
- oštro brašno
- sol
- komadiće čokolade.
Kako ih pripremiti
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa na njega rasporedite 9 ili 10 žlica Nutelle i stavite sve u zamrzivač na sat vremena. U posudi izmiješajte maslac, šećer i vaniliju pa miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte mlijeko pa sjedinite brašno, sol i vodu i dodajte ih smjesi maslaca i mlijeka. Umiješajte i čokoladu pa stavite smjesu u hladnjak.
Smjesu vadite žlicom za sladoled, a kuglice spljoštite i u sredinu stavite smrznutu Nutellu. Omotajte Nutellu smjesom i zarolajte u lopticu i tako nastavite s ostatkom smjese.
Loptice stavite na lim za pečenje i kratko ih ohladite u hladnjaku. Stavite ih peći, pazeći na dovoljne razmake između keksića.
Detaljan recept nalazi se ovdje.