GRČKE pureće pljeskavice su još ukusnija, a puno lakša alternativa klasičnim pljeskavicama. Inspirirane su mediteranskom kuhinjom, što ih čini aromatičnijima i bogatijima od onih na koje smo naviknuli.
Za njih se koristi manje masno pureće meso, kojemu se dodaju feta sir, luk, začini poput origana i češnjaka, masline i pečena paprika. Ovi dodaci daju pljeskavicama sočnost i svježinu i podižu ih na novu razinu.
Ako ste ljubitelji pljeskavica (kao što smo mi) - isprobajte nešto novo - a s obzirom na isprobani recept, mogli biste ih početi raditi redovito.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće namirnice:
- mljevena puretina
- češnjak u prahu
- sušeni origano
- sol i svježe mljeveni papar
- čvrsti jogurt
- pečena crvena paprika
- nasjeckane crne masline
- razmrvljeni feta sir.
Kako se pripremaju
Puretini u velikoj zdjeli dodajte češnjak, origano, sol, papar i jogurt. Rukama dobro izmiješajte pa dodajte papriku, masline i feta sir. Još jednom sve izmiješajte. Od smjese oblikujte male i deblje pljeskavice pa ih ispecite u grill-tavi.
Ako želite smanjiti masnoću, ispecite ih u pećnici na papiru za pečenje.
Detaljan recept za ove sočne, mediteranske pljeskavice pronađite ovdje. Pljeskavice možete upotpuniti brzinskim tzatziki umakom koji je također popularan u Grčkoj, a za njega će vam trebati krastavci, jogurt i začini. Recept za umak je ovdje.