Među prvima smo probali što će se jesti na Fuliranju, ponuda je opasno dobra

Foto: Leona Teodorović/Index

Fuliranje je već godinama gastronomski vrhunac Adventa, a tako će biti i ove godine. Od 26. studenoga do 7. siječnja na Trgu Josipa Jurja Strossmayera čeka vas 16 kućica s najraznovrsnijom ponudom jela i pića - od tradicionalnih blagdanskih specijaliteta do egzotičnih okusa.

Mi smo već danas na pretpremijernom kušanju provjerili što se to ove godine kuha na Fuliranju, a među sudionicima su neka nova, ali i neka stara, dobro poznata imena. Noel, Dante Tapas & More, Pastamisee, Gdje je Jura by Klepić Juraj, Strikoman's Bistro, SpudBud, Buncek, Picnic Mingle&Fun, chef Mario Mihelj, Institut za kobasice by Mate Janković, Chef's Burger by Ivan Pažanin i Pizza Social Club predstavili su svoju ponudu, a evo što će sve nuditi. 

1. Dante Tapas & More

Dante Tapas & More u ponudi će imati razne tapase koji dolaze u porciji od 3 komada, zamišljeni da se međusobno dijele. Nama su predstavili baošticadu - kombinaciju pašticade i bao bunsa, s kiselom mrkvom, trganim mesom i lješnjacima. Pecivo je mekano kao duša, a kombinacija mesa, mrkve i lješnjaka pokazala nam se odličnom.

2. Picnic Mingle&Fun

Zadarski Picnic Mingle&Fun u suradnji s Boogie Bakery na Fuliranje dolazi s odličnim pastrami sendvičima, a mi smo probali onaj s dimljenim i sušenim goveđim prsima s kupusom i umakom na bazi majoneze. Jelo je baš ono što tražite za advent - pravo, zimsko, obilno i zasitno, jer na nadjevima nisu štedjeli. Po ovo se definitivno vraćamo.

3. Buncek

Kućica Buncek, kao što joj i samo ime govori, nudi jela s buncekom i to u četiri verzije - domaćoj, talijanskoj, korejskoj i američkoj. Mi smo probali Don Prasko, jedno od četiri jela koja će se posluživati na Fuliranju, a riječ je o slanom bunceku u pecivu s rukolom i pesto roso umakom te slasnim preljevom. Još jedno fino jelo koje će vas zasititi i oduševiti.

4. SpudBud

SpudBud uz svoje hitove priprema i dva ekskluzivna jela - baza ostaje ista (krumpir, sol, papar, maslac i sir), a od nadjeva moći ćete birati između dinstanog zelja s buncekom i domaćim umakom i sekili gulaša. Mi smo probali krumpir s dinstanim zeljem i buncekom i iako smo na prvu bili skeptični, SpudBud nam je dokazao da ova kombinacija itekako funkcionira.

5. Pastamisee 

Pastamisee ponovno dolazi na Fuliranje sa svojom legendarnom cacio e pepe tjesteninom iz koluta sir - ponovno smo ju probali i uvjerili se da je i dalje odlična, a otkrili su nam da za Fuliranje planiraju i jedan novitet - bolognese tjesteninu, koju jedva čekamo isprobati.

6. Pizza Social Club 

Pizza Social Club i ove godine sudjeluje na Fuliranju sa svojim odličnim pizzama, a u ponudi će imati i calzone pizzu s porilukom te pizzu s ndujom, idealnu za sve ljubitelje ljutih jela.

7. Mario Mihelj

Chef Mario Mihelj za Fuliranje sprema kreativne mega-šiševe, šiš kobasice s raznim prilozima. Mi smo probali juneći šiš s kupusom, hrskavim lukom i bučinim sjemenkama i možemo samo reći da jedva čekamo isprobati i druge kombinacije.

8. Noel

Noel na svakom Fuliranju oduševi, a tako će biti i na ovom - imali smo priliku probati slasnu svinjetinu u hrskavom pecivu s krastavcima, mrkvom i kečapom od pečene jabuke, a u ponudi će imati još nekoliko jela koja će predstaviti na svojoj kućici na Strossmayerovom trgu.

9. Strikoman's Bistro

Za one željne morskih plodova i morske hrane, tu je Strikoman's Bistro iz Vodica koji ove godine premijerno sudjeluje na Fuliranju. Nama su predstavili svoju hobotnicu u hrskavoj tempuri u pecivu, s umakom i salatom, koja odlično izgleda, a još je boljeg okusa.

10. Institut za kobasice by Mate Janković

Njih ne treba posebno predstavljati - Institut za kobasice by Mate Janković i ove godine na Fuliranje dolazi s kobasicama u raznim kombinacijama, a složit ćemo se da nema adventa bez kobasica. Mi smo isprobali kranjsku kobasicu u mekanom pecivu s umakom, mladim lukom, hrskavim lukom i kukuruzom i odlična nam je.

11. Chef's Burger by Ivan Pažanin

Dobra vijest za sve ljubitelje burgera - ni vi nećete ostati zakinuti jer se na Fuliranje vraća Chef's Burger by Ivan Pažanin. U ponudi će imati nekoliko svojih provjerenih klasika, kao što je Crispy Kapula koju smo ponovno probali i podsjetili se zašto nam je toliko dobra.

12. Gdje je Jura by Klepić Juraj

Fuliranje neće proći bez slatkog, a za slatko je ponovno zadužen Juraj Klepić s kućice Gdje je Jura. U ponudi ima čokoladnu tortu s čokoladnim preljevom, Matilda Cake, a ako volite slatko i čokoladno, ovo nikako nemojte zaobići. Naravno, tu su i nezaobilazne Dubai fritule koje su prošle godine bile ogromni hit.

Lokacija: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 26. studenoga 2025. do 07. siječnja 2026. 
Radno vrijeme: pon-pet 12-00, sub-ned 11-00, Božić 17-00, Štefanje 12-00, Stara Godina 12-03, Nova Godina 17-00
Ulaz: besplatan

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.