Kada ste zadnji put vidjeli kolač koji ovako dobro izgleda? Tu je recept

Foto: Suzana Kišiček

KOMBINACIJA bijele čokolade, malina i pistacija zvuči sjajno, pa zašto ne napraviti kolač koji je spoj ovih mnogima omiljenih sastojaka? Ovaj smo recept pronašli kod naše čitateljice Suzane Kišiček, a u pitanju je kolač od gotovih rozen kora, s bijelom čokoladom, malinama i pistacijom.

"Desert u koji se odmah zaljubiš", piše naša čitateljica Suzana za ovaj kolač, a recept koji je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? donosimo u nastavku. Ako ste u potrazi za desertom koji, osim što je ukusan, i odlično izgleda, ne tražite dalje - jer ovaj kolač ima sve.

Potrebni sastojci

Ovaj desert ne zahtijeva previše vremena jer se radi s kupovnim rozen korama, a osim njih, za pripremu dvije kreme i čokoladne glazure bit će vam potrebno:

  • mlijeko
  • puding s okusom bijele čokolade
  • gustin
  • šećer
  • maslac
  • pistacije
  • smrznute maline
  • puding s okusom vanilije
  • bijela čokolada
  • ulje

Kako se priprema

Prvo napravite kremu od malina - maline stavite kuhati sa šećerom, a kada omekšaju, dobro ih zgnječite. U vodu dodajte puding od vanilije i dobro promiješajte, a zatim tu mješavinu ulijte u maline i miješajte dok se krema ne zgusne i proključa. Kremu zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi.

Zatim napravite kremu od pistacija. Od litre mlijeka odvojite 700 ml i stavite kuhati sa šećerom. U preostalih 300 ml dodajte puding i gustin, pa kada 700 ml mlijeka proključa, ulijte mješavinu pudinga i gustina. Miješajte dok se krema ne zgusne i proključa, a zatim maknite s vatre, pokrijte s prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Kada se prohladi, dodajte maslac sobne temperature, izradite mikserom i na kraju dodajte mljevene pistacije i ručno ih umiješajte.

Kolač složite tako da iskoristite svih osam rozen kora - prvu koru premažite kremom od pistacije, zatim dodajte drugu koru i premažite ju kremom od malina. Na to stavite treću koru, pa kremu od pistacija, a zatim i četvrtu koru i na nju kremu od malina. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve kore i svu kremu. Na kraju kolač prelijte glazurom od bijele čokolade i ostavite da se ohladi. 

Prije posluživanja ga narežite i na svaki komad stavite po jednu smrznutu ili svježu malinu, a cijeli recept s točnim mjerama i koracima pripreme pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.