VOLIMO recepte za deserte koje možemo pripremiti odmah, od nekoliko sastojaka i jednostavnih koraka. Najčešće su upravo takvi deserti oni koji djeluju puno kompliciranije i za koje će gosti tražiti recept.
Upravo takav desert je i "dupli mousse" koji se priprema od samo 3 sastojka - tamne i bijele čokolade i vrhnja za šlag. Idealan je za razne prilike - kad se zaželite slatkog, za nenadane goste, a omiljen je i na proslavama za koje možete poduplati recept i pripremiti ga u većoj količini i u kupovnim čašicama.
Potrebni sastojci
- tamna čokolada
- bijela čokolada
- vrhnje za šlag
Kako se priprema
Nasjeckajte na sitno obje čokolade i stavite ih u odvojene posude. Zagrijte vrhnje za šlag pa ga prelijte preko obje čokolade. Dobro promiješajte pa ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje u šlag pa ga podijelite u dvije posude. U svaku polovicu postepeno dodajte otopljenu čokoladu, u jednu polovicu tamnu, a u drugu bijelu čokoladu.
U čašice ili posudice prvo izlijte tamnu čokoladu, zagladite joj površinu pa na nju izlijte bijelu. Ohladite u hladnjaku, a prije posluživanja, na vrh svakog moussea naribajte malo čokolade za dekoraciju.
Recept s točnim mjerama i detaljnim koracima pripreme pronađite ovdje.