Nikad ne biste pomislili da ovo povrće daje sočnost i slatkoću čokoladnom kolaču

Foto: Shutterstock

IAKO na prvu zvuči pomalo neobično, i povrće se može koristiti u slastičarstvu. Mnogim je kolačima dobro dodati prirodnu vlažnost, slatkoću, a i boju, a povrće koje sve to ima sada je u sezoni - cikla. 

Zbog visokog sadržaja vode cikla kolačima daje sočnost te pomaže da ostanu mekani duže vrijeme. Zbog svoje prirodno intenzivne boje obogaćuje i vizualni dojam, posebno u čokoladnim kolačima i tortama. Blago je slatka, što smanjuje potrebu za dodavanjem rafiniranog šećera, nutritivno je bogata i odlično se slaže s čokoladom. 

Zato smo pripremili jednu od najboljih slatkih kombinacija s čokoladom i ciklom, a evo što će vam sve biti potrebno za pripremu. 

Potrebni sastojci 

  • glatko brašno
  • soda bikarbona
  • prašak za pecivo
  • svježe naribana cikla
  • smeđi šećer
  • mljeveni orasi
  • grožđice
  • jaja
  • cimet
  • ulje
  • limun, korica limuna 

Kako se priprema 

Za početak pomiješajte suhe sastojke. Miksajte šećer i ulje pa dodajte žumanjke, a od bjelanjaka izradite čvrst snijeg. Ciklu ogulite i naribajte na sitno. Dodajte je u smjesu jaja, ulja i šećera pa promiješajte, dodajte naribanu koricu limuna, limunov sok, orahe i grožđice te opet promiješajte.

Na kraju dodajte suhe sastojke i sve sjednite u glatku smjesu. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka pa stavite peći. Pečeni kolač ostavite da se prohladi pa posipajte sjeckanim orasima ili šećerom u prahu.

Recept s točnim mjerama pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.