JUHA OD BUNDEVE jelo je koje najviše vežemo za jesen, a može se poslužiti kao ukusno predjelo ili pak večera, uz lagano prepečeni kruh. Jelo je ovo koje ove jeseni radimo minimalno jednom tjedno, a sada smo pronašli još jedan recept za juhu, s dodatkom drugog povrća.
Muškatna ili hokaido tikva u ovom jelu igraju glavnu ulogu, a s dodatkom luka, češnjaka, mrkve i rajčica, ova će juha biti još ukusnija i aromatičnija. U nastavku pronađite video, ali i pisani recept - priprema ne može biti jednostavnija, a sve što morate jest prepeći povrće, izblendati ga i to je sve!
@dr.vegan Butternut Squash **Ingredients:** - 1 small-medium Butternut Squash - 200 ml Coconut Milk - 1-2 Red Onions - 1 Garlic head - 2 Tomatoes or 1 cup cherry tomatoes - 350 ml Vegetable Broth - 1 tsp grated Ginger (optional) - Olive Oil - Cilantro for garnish - Grilled Cheese: 2 bread slices, vegan cheese, vegan butter - 3 Carrots **Seasoning:** - 1 tsp each of pepper, cumin, paprika, thyme, rosemary, and chili flakes **Instructions:** 1. Preheat oven to 380°F (193°C). 2. Prep vegetables in a baking dish. Add seasonings and olive oil. Cover with foil. 3. Bake ~1 hour until golden. 4. Blend vegetables with broth and ginger. 5. Transfer to pot on medium heat. Add coconut milk; stir 2 min. 6. Adjust seasonings. Garnish with cilantro, coconut milk, and chili flakes. #butternut #butternutsquash #butternutsquashsoup #pumpkin #pumpkinseason #pumpkinsoup #pumpkinsouprecipe #butternutsoup #roastedbutternutsquash #souprecipe #souprecipes #soup #goodsoup ♬ original sound - Ahmad Noori
Potrebni sastojci
Recept iz videa prilagođen je veganima, pa su umjesto običnog mlijeka korišteni kokosovo mlijeko i veganski maslac umjesto klasičnog maslaca, no vi ga možete prilagoditi svojim prehrambenim navikama. Za pripremu juhe od bundeve trebat će vam:
- muškatna tikva (može i hokaido)
- ljubičasti luk
- češnjak
- rajčice
- mrkve
- povrtni temeljac
- naribani đumbir (opcionalno)
- kokosovo mlijeko
- maslinovo ulje
- začini po želji (papar, kumin, paprika, čili...)
- maslinovo ulje
- kruh
- sir
- maslac
Kako se priprema
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U vatrostalnu posudu za pečenje stavite bundevu koju ste prepolovili i izvadili joj koštice, rajčice, ljubičasti luk, mrkve i češnjak, dodajte začine i maslinovo ulje i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite jedan sat.
Iz pečene bundeve žlicom izvadite meso i stavite u blender zajedno s ostalim pečenim povrćem. Dodajte temeljac i naribani đumbir (ako ga koristite) i izblendajte. Juhu ulijte u lonac, dodajte mlijeko i kuhajte na vatri srednje jačine, dvije minute uz miješanje. Začinite po želji.
Uz juhu možete poslužiti prepečenac, a možete napraviti i tostirani kruh sa sirom - između dvije šnite kruha stavite naribani sir, kruh premažite maslacem i lagano prepecite na tavi pa poslužite uz juhu.
Cijeli recept za ovu ukusnu juhu od bundeve pronađite ovdje.