TIKVICE su bez sumnje jedno od najomiljenijeg povrća svake sezone - radeći u rubrici Food, to smo vrlo brzo naučili. "Ljeti su tikvice glavne", rekli su nam. Još uvijek je tako - potpuno opravdano, jer tikvice su zaista ono povrće koje se lako priprema, dodaje u razna jela, te upotpunjava, ali ne preuzima okus.
Recepti s tikvicama redovito su među najtraženijima, posebno kad su jednostavni, ukusni i od sastojaka koje već imamo kod kuće. Upravo takav je i ovaj recept za sočnu pitu od tikvica - laganu, povrtnu i idealnu za tople dane kada tražimo nešto brzo, a zasitno.
Operite tikvice, odrežite im krajeve i naribajte ih na tanke kriške, pa ih stavite u veću zdjelu. Sitno nasjeckajte glavicu luka i crvenu papriku, dodajte ih tikvicama i promiješajte. U manjoj zdjeli pomiješajte obično i kukuruzno brašno sa žličicom soli, zatim dodajte suhe sastojke u zdjelu s povrćem.
Umiješajte jaje i vodu pa sve dobro sjedinite u kompaktnu smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporedite u lim obložen papirom za pečenje, pospite malo palente po vrhu, dodajte malo ulja i još žličicu soli. Ispecite, pa pustite da se pita kratko ohladi prije rezanja i poslužite je mlaku ili hladnu.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.