Gotova za 10 minuta: Kad nemate puno vremena, napravite ovu brzinsku roladu

Foto: Kristina Protulipac

PONEKAD nema ništa bolje nego napraviti neki brzinski kolač u svega 10 minuta - na brzinu izmiksati sve sastojke, kratko ispeći i poslužiti, posebno u one dane kad nemamo previše vremena ili nam se najave neki gosti.

Jedan takav recept pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? - autorica recepta je Kristina Protulipac, a riječ je o brzinskoj roladi s domaćim pekmezom od šljiva, koju možete premazati i nekim drugim pekmezom po želji. Evo kako je napraviti.

Potrebni sastojci

  • jaja
  • šećer
  • glatko brašno
  • aroma vanilije
  • hladna voda
  • pekmez od šljiva ili neki drugi po želji

Kako se priprema

Prvo odvojite bjelanjke od žumanjaka - od bjelanjaka umutite snijeg, a žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Žumanjcima dodajte preostale sastojke, dobro izmiksajte i pjenjačom postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka.

Ulijte u tepsiju i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva, a nakon pečenja zarolajte u vlažnu krpu. Biskvit premažite pekmezom po želji (možete i čokoladnim namazom ako tako više volite), zarolajte i narežite, a recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.