SAN ROCCO, jedan od prvih butiknih heritage hotela i gastrohotela u Istri, ali i cijeloj Hrvatskoj, za 10. srpnja najavio je proslavu svog 20. rođendana.
Nakon što je ovog proljeća prvo krčka Rivica proslavila 90. godišnjicu, o čemu smo više pisali ovdje, a restoran Viking u Limskom kanalu proslavio 60. godišnjicu, sada je došao red i na San Rocco, smješten u Brtonigli u Istri.
>> Vlasnik krčkog restorana koji postoji već 90 godina: Točno znam gdje sam pogriješio
San Rocco, iza kojeg stoji obitelj Fernetich , piše Kult Plave Kamenice, osobito je značajan i rijedak primjer obiteljskog uspjeha u visokom rangu gastronomije i hotelijerstva, a od prvog dana rada hotela do danas ova obitelj pokazuje volju za napretkom i stalnim učenjem.
Vodeća hrvatska adresa za bijele i crne zimske tartufe
"U San Roccu smo, naime, prvi put ručali negdje u lipnju 2005. godine i od tada smo njegovi stalni gosti. Prije devetnaest godina San Roccov restoran još nije točio šampanjac na čaše, ali hrana je bila iznenađujuće dobra, a servis iskreno srdačan. Kuhanje se iz godine i godinu poboljšavalo, pa se San Rocco brzo nametnuo kao vodeća hrvatska adresa za bijele i crne zimske tartufe", piše Kamenica.
Tako je ostalo i do danas - vinska im se lista internacionalizirala i proširila, a njihov se hotel u starom kamenom kompleksu s velikim vrtom također drastično poboljšao jer je prije nekoliko godina i renoviran, a i drugi restoran obitelji Fernetich, Primizia u centru Brtonigle, od jednostavne gostionice postao je jedna od najboljih istarskih konoba i pizzerija.
>> Prošle je godine ondje gostovao Joe Bastianich
Teo Fernetich iz San Rocca podijelio svoje najbolje recepte
Prije malo više od dvije godine razgovarali smo sa chefom Teom Fernetichem, koji je s nama podijelio svoje najbolje recepte koje možete pronaći u nastavku, ali i otkrio nam ponešto o tome kako oni u San Roccu pripremaju hranu i na čemu je glavni fokus.
"Naši se gosti vole uglavnom prepustiti nama i degustacijskim menijima koje nudimo kad se radi o hrani, a nama je to najdraže jer na takav im način možemo najbolje predstaviti naše podneblje, namirnice i tradiciju. Na menijima San Rocca naglasak je definitivno postavljen na teritoriju, godišnjim dobima i zdravim namirnicama koje djelomično proizvodimo sami, a djelomično nabavljamo od malih i lokalnih OPG-ova", naglašava Fernetich.