KVIZ Samo pravi filmoljupci će odgovoriti na sva pitanja o poznatim redateljima

Foto: EPA

IZA PROCESA filmskog stvaralaštva stoji suradnja brojnih umjetnika, od glumaca koji daju život scenarijima do scenarista koji smišljaju priču, ali najvažnija osoba u izradi filma je bez sumnje redatelj. Redatelji su ti koji upravljaju cijelim kreativnim procesom i koji prenose dojmljive vizualne priče i nezaboravne trenutke koji se duboko urezuju u kolektivnu svijest.

Na ovoj kreativnoj pozornici neki redatelji su posebno istaknuti - velikani industrije čiji su doprinosi filmu definirali i preoblikovali način na koji gledamo na kinematografiju. Od Orsona Wellesa i Alfreda Hitchcocka, preko Stanleyja Kubricka i Martina Scorsesea, do Stevena Spielberga i Christophera Nolana, njihov talent i mašta oblikovali su način na koji doživljavamo filmove.

U nastavku smo za vas pripremili kviz o najpoznatijim filmskim redateljima, od Zlatnog doba Hollywooda do danas. Ako slobodno vrijeme provodite gledajući filmove i filmske festivale ili čitajući o stvaralačkom procesu iza poznatih filmova, bez problema ćete odgovoriti na sva pitanja. Ne zaboravite javiti rezultate u komentarima. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.