VIDEO Toyote koje spašavaju svijet dolaze iz jednog tajnog mjesta

Foto: Toyota Gibraltar Stockholdings/Facebook

SVI znamo kako za surove terene nema boljeg izbora od Toyote Land Cruiser, a isto vrijedi i kad su u pitanju vozila za pružanje zdravstvene pomoći. 

Pri izvještajima iz ratnih zona najčešće vidimo i bijele Land Cruisere s oznakama crvenog križa. Gdje je potrebna pomoć, tu su i oni, a sve kako bi pomogli u dovlačenju pomoći ili bili potpora snagama UN-a. Sva ta vozila dolaze iz jednog mjesta lociranog na Gibraltaru. 

>> Posljednji Mohikanac među terencima: Ovo je nezaustavljiva Toyota

U pitanju je Toyota Gibraltar Stockholdings, tvrtka koja od 1996. godine radi na preradi Toyota za najsurovije uvjete na planetu te snabdijevanju humanitarnih organizacija vozilima i dijelovima. Land Cruiseri dolaze direktno iz Japana, a onda u ovoj tvrtki prolaze kroz temeljite modifikacije kako bi se prilagodili nekim novim ulogama. 

Ugrađuju se terenske gume, bull bar, nosači za kanistere, a po potrebi i vitla. Primjerci koji su namijenjeni nadzoru, poput onih za službe u lovu na krivolovce, dobivaju maskirnu boju. 

 

Do danas su preradili više od 80.000 vozila koja su završila u preko stotinu zemalja. Na lageru uvijek imaju oko 2000 primjeraka, uključujući one s volanom na desnoj strani. Kako doznaje Top Gear, na Gibraltaru se mjesečno preradi oko 650 primjeraka za potrebe UN-a i drugih nevladinih organizacija. 

Osim Toyote Land Cruiser, 70 tvrtki u ponudi ima i novija vozila, poput Toyote Hilux, kombija Hiace te Corolle sedan i RAV4. 

 

Many communities in need are situated in rural inland terrain, where it may only be possible to provide aid and support...

Objavljuje Toyota Gibraltar Stockholdings LtdSrijeda, 25. studenoga 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.