VIDEO Golf o kojem svi pričaju: Iza neuglednog odijela krije se zvijer brža od Bugattija

Screenshot: YouTube

TUNIRANA Golfa "dvojka" ima preko 1.200 KS, a u rekordnom vremenu stiže do 350 km/h. 

Ako ste mislili da na duge pruge niti jedan automobil ne može podnijeti ekstremni tuning ovaj automobil će vas itekako razuvjeriti. Čak i okorjeli oponenti Volkswagena legendarnu dvojku će podići u nebesa, bar kad je dugovječnost u pitanju. 
 
Šalu na stranu, ova ekstremna prerada koju potpisuje Boba Motoring donosi opsežne modifikacije, a od najpopularnije generacije Golfa zadržava tek interijer i dakako vanjštinu. A upravo to ga čini toliko posebnim i privlačnim. Da, ovaj superGolf izgleda poput svakog drugog pripadnika stare generacije, a da se radi o nečem posebnom otkrivaju tek specijalne gume za utrke ubrzanja. 
 
U utrci ubrzanja ovaj Golf doslovno bora asfalt ispred sebe. Minimizirana masa s jedne, te AWD pogon i 2.0 Turbo sa 1.233 KS i 1.094 Nm maksimuma s druge čine ga jednim od najbržih. Četvrt milje odradi u 8,67 sekundi s izlaznom brzinom od 281 km/h, što je brže od većine hiperautomobila današnjice, bilo da se radi o konvencionalno pogonjenima ili električnima. 
 
Usporedimo li ga u ubrzanju s najbržim bolidima današnjice jasno je vidljivo koliko je moćan ovaj Golf. Video možete vidjeti ovdje
 
Prevedeno, ovaj Golfa uhvati 100 km/h za 2,5 sekundi, za 200 km/h mu treba dodatnih 2,9 sekundi, dok će s 200 na 280 km/h ubrzati za 3,4 sekundi. Vlasnik automobila tvrdi da njegov Golf može potegnuti do 350 km/h. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.