Prvo su legalizirali marihuanu, a sada zbog posljedica uvode promjene u autoškole

Screenshot: YouTube

U AUTOŠKOLI moraju učiti kako marihuana utječe na sposobnost vožnje automobila i sigurnost u prometu. 

Massachusetts je prva američka država na istočnoj obali u kojoj je dopuštena rekreacijska upotreba marihuane. Institut za sigurnost prometa na autocestama (IIHS) uočio je utjecaj ove odluke na sigurnost u prometu, odnosno zamijećen je porast broja prometnih nesreća u državama u kojima je legalizirana marihuana. 

Potaknuti time, u državnim institucijama odlučili su poduzeti mjere za podizanje svjesnosti utjecaja marihuane na sposobnost upravljanja motornim vozilima. Zbog toga je Američka automobilska asocijacija (AAA) u suradnji s relevantnim institucijama pripremila posebna predavanja pod nazivom "Mijenjanje brzina: surova istina o marihuani i vožnji".

 

"Ovo je prva generacija polaznika obrazovanja za vozače koji će dobiti licencu otkako je kanabis postao legalan u Massachusettsu, a istraživanje AAA pokazuje da su prometne nesreće pri vožnji pod utjecajem marihuane češće te da dolazi do ozljeđivanja i smrti vozača i njihovih putnika", poručuju iz državnog Registra za motorna vozila. 

Svi budući vozači mlađi od 18 godina moraju proći odgovarajuću edukaciju od 30 sati, a u pitanju je oko 50.000 mladih vozača godišnje, koji prolaze školovanje u oko 700 autoškola. Oni će sada u području o vožnji pod utjecajem različitih supstanci učiti i o THC-u, aktivnoj supstanci u marihuani. Polaznici će biti upućeni kako THC utječe na sposobnosti uočavanja i zaključivanja te na vrijeme reakcije, ali i percepciju vremena i razmaka među vozilima. 

Očekuje se da će se edukacija o utjecaju marihuane na upravljanje vozilom uvesti i u ostalim saveznim državama u kojima je legalizirana upotreba marihuane u rekreacijske svrhe. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.