Imate dotrajali auto? Ovo su tri načina da dobijete novac za svoje staro vozilo

Foto: Unsplash.com

ČAK i za najstariji auto možete dobiti lijepu svotu novca.

Ako imate stari automobil koji više ne želite voziti, vjerojatno se pitate što biste mogli napraviti s njim. Postoji nekoliko načina da za njega dobijete novac i da vam on ostane u lijepom sjećanju jer je čak i u svom najgorem izdanju na neki način pridonio vašem kućanstvu, piše didyouknowcars.com.

Ako se želite riješiti starog automobila, za to postoje tri načina.

1. Prodajte ga privatno

Prvo što trebate pokušati jest naći privatno osobu koja bi kupila vaš automobil. Možda će vam trebati malo vremena da je nađete, ali ćete na ovaj način dobiti najviše novca za vozilo za koje ste mislili da je dobro samo za otpad.

Očistite svoj automobil, obavite sitne popravke i fotografirajte ga tako da izgleda što očuvanije, a onda dajte oglas na stranici i sigurno će vam se netko javiti.

2. Prodajte preprodavaču automobila

Ako ne želite tjednima ili mjesecima tražiti kupca, uvijek možete prodati automobil preprodavaču. Ova je metoda osobito pogodna kada kupujete novi automobil. Preprodavaču ponudite svoj automobil u zamjenu za nižu cijenu novog i tako ćete jeftinije proći pri kupnji. U akcijama staro za novo nerijetko ostvarite i do 10.000 kn popusta. Ovo rješenje je najugodnije, ali morate računati s nižom otkupnom cijenom od one koju bi postigli da privatno prodajete automobil. 

3. Odnesite ga na otpad i prodajte ga

Posljednja opcija koja vam ostaje ako ne upale prve dvije jest da istražite na koji biste otpad mogli odvući svoj stari automobil i koliko novca biste mogli uzeti za njega. Tamo su voljni platiti za stare automobile ako oni imaju očuvane dijelove koji se mogu iskoristiti, što znači da se njegova cijena ne određuje na temelju očuvanosti, nego prema vrijednosti njegovih dijelova koji se mogu iskoristiti.

Ako je auto doslovno za otpad, možete ga prodati i u komadu kao olupinu. Ovlašteni koncesionar za obavljanje djelatnosti sakupljanja otpadnih vozila na području Republike Hrvatske uslugu otkupa plaća po cijeni od 1 kn/kg. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.