Izgleda li vam poznato ova kočija? Uskoro će imati premijeru u filmskom hitu

Foto: Citroen

CITROEN i filmska industrija surađuju već godinama, a ovaj koncept predstavlja novi iskorak. 

Pojavit će se u novom nastavku uspješnog filmskog serijala o najpoznatijim Galima, Asterixu i Obelixu. Film Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo u francuska kina stiže 1. veljače iduće godine, a tada će gledatelji moći vidjeti i plod suradnje sa Citroenom – prvu galsku kočiju nadahnutu legendarnim Citroenom 2CV. 

 

2CV je dio francuske kulturne baštine, pa je ovakva suradnja jednim dijelom i očekivana. Koncept nas vraća daleko u prošlost, ali zadržava Citroenove vrijednosti s posebnim naglaskom na udobnost.

Zato je ovjes izrađen od veprova želuca, a kočija ima i panoramski krov te prednja svjetla izrađena od galskih kaciga koja, pod utjecajem čarobnog napitka, osvjetljavaju krijesnice. Konačno, tu su i kotači od štitova s prepoznatljivim Citroenovim chevronima. 

Trud koji je uložen u osmišljavanje kočije zabilježen je u nekoliko sekvenci u filmu. Prije nego što galski heroji krenu na put u Kinu, Cétautomatix pokazuje kočiju Obelixu i predstavlja mu najnovije inovacije koje bi njihovo putovanje trebale učiniti što bezbolnijim.

Kada Cezarova vojska stigne do Kine, na ulazu u zemlju zatječe prvi reklamni plakat koji promovira najbolji automobil tog vremena: 2CV, nevjerojatnu galsku kočiju koju vuku dva konja. Suptilna je to aluzija na poznatu reklamu marke Citroen snimljenu na Kineskom zidu.

 

Recimo i kako je Citroen za ekipu filma osigurao električnu flotu od 10 vozila. Činilo ju je 10 vozila: 3 primjerka ë-C4, 3 primjerka C5 Aircross PHEV, 2 primjerka modela ë-Spacetourer, 1 Ami i 1 ë-Jumpy. Proizvođač je osigurao i punionice za vozila na filmskim lokacijama u Bry-sur-Marneu i Brétigny-sur-Orgeu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.