FOTO , VIDEO Volvo V60 najsigurniji je karavan na cesti, a vjerojatno i najljepši

 Foto: Volvo

ŠVEDSKI dizajn i strojogradnja su uz kineski kapital doslovno procvjetali, a Volvo nam je ponudio još jednog ljepotana, ovaj put u obliku karavana. 
 
Kao što se i očekivalo, manja serija 60 u obnovu kreće karavanom, i to postavljenim na SPA (Scalable Product Architecture) platformu. Već prve fotografije potvrđuju ozbiljnost Volva u naumu da osvoji svijet premiuma. Ako ne uspije napraviti dobar posao sa serijom 90, V60 bi mogao proći čak i bolje na stepenici niže. Napredne tehnologije, luksuzan interijer i odlično pogođen dizajn su opaki mamci iz Volva na koje bi se mogle uhvatiti ribe širom svijeta. 
 
 
 
Novi je V60 duljinom od 4.761 mm dulji čak 117 mm od XC60, dok mu razmak između osovina iznosi odličnih 2.872 mm. Prtljažnik guta 529 l, odnosno 841 l s preklopljenim sjedalima. 
Pravo iznenađenje je motorna ponuda. Dvije su plug-in hibridne izvedbe, T6 Twin Engine s 340 KS i T8 Twin Engine s čak 390 KS. U oba slučaja neizostavan je i AWD pogon. U igri ostaje i klasika, benzinski T5 i T6, te dizelski D3 i D4 motori. 
 
Kao što je najavio, Volvo je odlučio V60 ponuditi u okviru najma. Care by Volvo program ne daje pravo vlasništva nad vozilom, ali po povoljnijoj cijeni daje vam mogućnost nonstop 24-satnog korištenja. Pod uvjetom da živite u zemljama gdje se ta usluga nudi (Švedska, Njemačka, Italija, Španjolska, itd).
 
 
U pogledu sigurnosti nema kompromisa. Dovoljno je reći da je sve preuzeto sa serije 90, zajedno sa sustavom poluautonomne vožnje. A to u prijevodu znači da nema sigurnijeg. 
 
Cijene još nisu poznate, a dolazak na europske ceste očekuje se početkom ljeta. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.