Žužul će prespavati u ćeliji, sudac odredio zadržavanje zbog utjecaja na svjedoke

SLAVENA ŽUŽULA vode u Remetinec. Vlasniku Skladgradnje i bivšem članu Uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Zlatku Korparu istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Boris Ivančić odredio je zadržavanje zbog utjecaja na svjedoke. Večeras ili sutra bi Županijsko državno odvjetništvo trebalo podnijeti istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora.

Nakon pet godina utjecat će na svjedoke?

Žužul i Korpar uhićeni su danas zbog sumnje da su sa Juricom Prskalom oštetili Autoceste Rijeka - Zagreb za nekih 12 milijuna kuna. Bajić je danas krenuo u akciju jer Prskalu sutra istječe pritvor.

Sudac Ivančić donio je odluku o zadržavanju premda mu je Slaven Žužul u svojoj obrani skrenuo pažnju da inkriminirani događaji datiraju otprije pet, šest godina. "Da smo htjeli utjecati na svjedoke, imali smo dosta vremena za to", pokušao je Žužul objasniti sucu.

Tisuće stranica dokumentacije

Sud vjerojatno nije htio brzati, jer su "suočeni" sa obiljem dokumentacije na nekoliko tisuća stranica. Sporni su radovi i plaćanje po sistemu "ključ u ruke". Žužul i njegov branitelj Damir Primorac istaknuli su kako je ugovore dogovarao investitor sa glavnim izvođačem, a da oni kao podizvođač nisu imali mogućnost diktiranja uvjeta.

A gdje su kapetan Kalmeta i Viadukt?

Za malverzacije na autocesti Rijeka - Zagreb osumnjičeni su tako članovi Uprave i vlasnik podizvođača. Svi su se danas pitali što je sa kapetanom Božidarom Kalmetom i glavnim izvođačem, tvrtkom Viadukt, istom onom koja je ovih dana započela sa bušenjem stijene Stupica na cesti Makarska - Vrgorac, o čemu je Index već iscrpno izvijestio glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Zasad se Kalmetin projekt težak gotovo 50 milijuna kuna odvija bez ikakve smetnje, premda je muljaža više nego evidentna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.