Zombi kampanja: Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Oroslavja izbačen iz utrke

KANDIDAT HDZ-a za gradonačelnika Oroslavlja izbačen je utrke za tu fotelju. Naime, Županijsko izborno povjerenstvo reagiralo je na primjedbe, kao i na medijske napise, te je naposljetku poništilo rješenje o pravovaljanosti kandidature HDZ-ovca Milana Babića za gradonačelnika Oroslavja.

> Listu potpore za HDZ-ovca iz Oroslavja potpisalo i pet mrtvaca

Kako je otkriveno na popisu građana koji su poduprli njegovu kandidaturu bilo je i pet umrlih osoba, a suparnička koalicija SDP-HNS-ZDS-HSU  prijavila je cijeli slučaj Izbornom povjerenstvu. No, da bi cijeli slučaj bio još i zanimljiviji, otkriven je i niz drugih lažnih podataka. Tako su se na listi našli i izmišljeni brojevi osobnih iskaznica, čak 19 neprijavljenih boravišta u gradu te čak 206 krivotvorenih potpisa. Komisija je našla i osobe koje su se našle više puta na istom popisu.

Na temelju ovih podataka Izborno povjerenstvo nije moglo ništa drugo već zaključiti kako Babićeva lista nema dovoljan broj onih koji su ga podržali. Babić je imao 249 potpisa, a trebalo mu je 200, no kako je bilo 206 neodgovarajućih potpisa, Sanaderov HDZ već je izgubio utrku u ovom malom gradu. Razloga za tugu imaju i Friščić i Adlešić, jer je Babić povukao sa sobom i HSLS i HSS.

M.M.
Foto:hdz.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.