Zlostavljana djevojčica (2) oporavlja se u Domu: "Majka je smije posjećivati, ali curica je uopće ne traži"

Foto: Google street view, 123rf

TEŠKO zlostavljana djevojčica iz okolice Bjelovara nalazi se zajedno sa svojom devetomjesečnom sestricom u Domu za djecu Zagreb.

"Socijalna radnica CZSS  nam je rekla da nema zabrane da majka dolazi u posjet djevojčicama, ovdje su na sigurnom i ne može im nauditi, međutim  nije ih došla vidjeti", rekla je Čurković Kelava.

"Za svoje godine djevojčica puno toga zna"

Kazala je kako su sad djevojčice dobro, a više o njima rekla nam je socijalna radnica Jelica Bjelošević, zaposlenica Doma za djecu Zagreb.

"Jedna djevojčica ima dvije godine, a druga je beba od devet mjeseci i ne pokazuju zasad znakove traume. Dvogodišnja djevojčica došla je k nama odmah nakon što su je otpustili iz bolnice i vrlo dobro funkcionira. Draga je i vedra djevojčica. Ima fizičku traumu, no psihički se oporavila, živahna je i brzo nam se prilagodila", rekla je Jelica Bjelošević.

Dodala je i kako djevojčica unatoč tome što ima samo dvije godine puno toga zna.

"Ne traži mamu i ne pokazuje nikakve znakove patnje za njom", rekla nam je socijalna radnica.

Ravnateljica CZSS Bjelovar: Majka ne bi smjela posjećivati djecu

I dok u Domu kažu kako nisu dobili zabranu posjećivanja majke djevojčica, Kristina Novalić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u razgovoru za Index rekla je kako majka ne bi smjela posjećivati djevojčice u Domu.

Istaknula je kako su oni u ime Centra za socijalnu skrb Bjelovar pokrenuli zasad sve postupke u tom slučaju koje su mogli.

"Postupak na sudu za povjeru djece je gotov i djecu smo smjestili u dom. A zatim smo pokrenuli postupak za oduzimanje djece roditeljima i to je u tijeku", rekla je Kristina Novalić.

Inače kaže da takvi postupci za oduzimanje djece traju i po dva mjeseca, ali smatra kako će ovo sigurno biti prije jer je u hitnoj proceduri.

"Dok ne bude završen taj postupak na sudu dalje ne možemo ništa. Učinili smo sve što je u našoj nadležnosti da zaštitimo djecu", rekla je Novalić.

 

Priveden očuh radi sumnje na spolno zlostavljanje

Podsjetimo kako je prije deset dana muškarac iz okolice Bjelovara priveden zbog sumnje da je spolno zlostavljao i teško ozlijedio dvogodišnju djevojčicu, koju je njegova supruga rodila kao maloljetnica u prijašnjoj vezi.

Djevojčica je na Odjel pedijatrije bjelovarske Opće bolnice stigla s teškim tjelesnim ozljedama. Djevojčica je, prema neslužbenoj verziji priče pala niz stepenice, no liječničkim pregledom utvrđene su potpuno drugačije ozljede, a osim pedijatra, djevojčicu je pregledao i ginekolog. Kirurški je obrađena te je prošlog tjedna otpuštena iz bolnice i smještena u Dom za djecu Zagreb.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.