Žena čiji su psi ubijeni u Zaprešiću organizira tribinu: "Pošaljite jaku poruku"

Neformalna grupa građana organizira javnu tribinu nakon strašnog događaja od prije nekoliko tjedana u Zaprešiću kada su namjerno ubijena dva psa u lovištu lovačke udruge Zaprešić kod jezera Zajarki.

Tribina će se održati u ponedjeljak, 20.11.2023. s početkom u 18 sati na adresi Vršilnica, Aleja Đure Jelačića 1 u Zaprešiću.

"Želimo bolje i uređenije društvo te ugodnije uvjete za život svih građana"

Građani napominju da na području lovišta ne postoje obilježene, odnosno označene unutarnje granice te ističu da žele javno govoriti o problemima suživota građana, lovaca i kućnih ljubimaca na rubnim područjima gradova i nenaseljenih mjesta gdje nisu jasne točne granice lovišta i prostora kojim se građani s djecom i kućnim ljubimcima mogu i smiju kretati.

"Svrha je organiziranja ove tribine stvaranje prostora za bolje i uređenije društvo, te ugodnijih uvjeta za život svih građana, što je nesumnjivo prioritet i težnja svih nas, neovisno o bilo kakvim razlikovnim odrednicama", navode u pozivu na tribinu koju je organizirala Kristina Kodrnja, vlasnica ubijenih dvaju pasa - Tile, mješanke lovačkog psa, i Sebastijana, pasmine border collie.

"Dođite i pošaljite jasnu i nedvosmislenu poruku"

Na tribini će biti nazočne osobe iz struke, predstavnici Grada Zaprešića, Zagrebačke županije, lovci uz sudjelovanje građana koji će moći postavljati pitanja, kao i izraziti svoje mišljenje.

"Pozivamo Vas da se Tribini odazovete te svojom nazočnošću pošaljete jasnu i nedvosmislenu poruku da je cilj svakoga od nas pojedinačno i svih nas zajedno, život u uređenoj zajednici, u kojoj nema mjesta za ikakvo nasilje ili samovolju bilo koga, kada su neka od osnovnih životnih pitanja posrijedi u što svakako spada i provođenje slobodnog vremena u šetnji s obitelji, djecom ili kućnim ljubimcima", navode u pozivu.

Brutalno ubio dva psa, prijeti mu zatvor

Podsjetimo, 26. listopada oko 8.20 ujutro kod Zaprešića u blizini jezera Zajarki muškarac je brutalno ubio dva psa. Riječ je o 64-godišnjaku kojeg policija sada sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Kristina Kodrnja tog jutra šetala je svoja dva psa: Tilu, mješanku lovačkog psa, i Sebastijana, pasmine border collie. U jednom trenutku ih je pustila s povodca, da bi nedugo zatim čula dva hica. Policija osnovano sumnja da ih je upucao 64-godišnjak s namjerom da ih usmrti. 

64-godišnjak je kazneno prijavljen, a posebno izvješće o ovom događaju policija je predala nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Prema Kaznenom zakonu, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.