Želite kupiti ili obnoviti kuću ili stan? Evo kako se može povoljno i održivo

Foto: Press

Kupnja ili adaptacija doma nije isključivo stvar stambenog prostora nego i podizanje kvalitete života i sigurnosti obitelji. Danas sve više pazimo na uštede energije i da živimo u kvalitetnom prostoru otpornom na vrućine i hladnoće. OTP banka je zato pripremila Sunčane kredite kao recept za pametno stanovanje i uštedu kućnog budžeta.

Iskoristite sunčane dane za posebnu ponudu

Sunčani krediti nisu samo financijska pomoć za kupnju stana ili kuće – oni su vaš partner u kreiranju ugodnog i energetski učinkovitog doma. Krediti su namijenjeni ne samo za kupnju novih nekretnina, već i za adaptaciju postojećih, osiguravajući da vaš dom odgovara najvišim energetskim standardima. Bez obzira planirate li kupnju nekretnine u gotovo nultoj energetskoj zgradi (nZEB) ili adaptaciju sadašnjeg doma, Sunčani krediti pružaju financijsku fleksibilnost i povoljne kamatne stope. Želite li svoj dom učiniti energetski učinkovitim, Sunčani krediti pružaju mogućnost financiranja do 350.000 eura s rokom otplate do 30 godina, a do kraja lipnja uz povoljnu fiksnu kamatnu stopu od 3,79 % (EKS 3,92 %).

Vodič za pametno ulaganje i profitiranje uz Sunčane kredite

Prema energetskoj ljestvici, stambene i nestambene zgrade svrstavaju se u osam energetskih razreda od A+ do G, s time da A+ označava energetski najpovoljniji, a G energetski najnepovoljniji razred. Općenito, energetski razred pokazuje godišnju potrošnju energije po jedinici površine – kvadratnom metru (kWh/m2), što nam kroz energetski certifikat daje vrijednu informaciju prilikom odabira ili adaptacije novog doma.

Život je u energetski učinkovitim domovima ugodniji, imamo manje mjesečne račune za struju, plin i toplinsku energiju, a i umanjujemo naš ekološki otisak.  Sunčani krediti omogućuju razne zahvate poput termo izolacije, obnove krovišta, ugradnje efikasne vanjske stolarije te instalacije solarnih panela. Ovi zahvati značajno povećavaju vrijednost vaše nekretnine i pružaju ugodniji životni prostor. Pri sklapanju ugovora o Sunčanom kreditu, OTP banka vam ne naplaćuje troškove procjene nekretnine pa dodatno uštedite. Također, banka nudi povoljne uvjete refinanciranja za postojeće kredite usmjerene na poboljšanje energetske učinkovitosti, omogućavajući vam da optimizirate svoje financije bez dodatnog tereta.

Koji su uvjeti i po čemu su Sunčani krediti prilika koja se ne propušta?

Sunčanim kreditom se može adaptirati stan ili kuća kako bismo je doveli na jedan od najviših energetskih razreda: A i A+. Za one koji razmišljaju o ekološkoj gradnji, ova kreditna linija namijenjena je i izgradnji energetski učinkovitih kuća višeg energetskog razreda koje zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti ovisno o geografskom položaju te godini izgradnje.

Uz Sunčani kredit, moći ćete kupiti stan ili kuću na rok otplate do 30 godina. Za obnovu ili opremanje postojećih stambenih objekata i njihovo opremanje u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti kredit možete ugovoriti s rokom otplate do 20 godina. Ovu vrstu kredita čini privlačnom i povoljnija fiksna kamatna stopa od regularne ponude stambenih kredita, ovisna o roku otplate, a prilikom sklapanja ugovora nemate troškove procjene nekretnine. Iznosi kredita kreću se od 5.000 do 350.000 eura za kupnju, izgradnju ili dogradnju energetski učinkovitog stambenog prostora. Moguće je i refinanciranje istovrsnih stambenih kredita u drugoj banci. Za adaptaciju i opremanje kuće ili stana u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti možete podići kredit od 5.000 do 200.000 eura. A do kraja lipnja uz povoljnu fiksnu kamatnu stopu od 3,79 %. Na kraju, ne zaboravimo da energetski napredne nekretnine mogu postići i višu prodajnu cijenu, odlučite li se ikada za promjenu lokacije stanovanja pa je održivo ulaganje ujedno i isplativa investicija za budućnost.

Započnite realizaciju vaših održivih planova već danas i „osunčajte“ svoj dom uz Sunčane kredite OTP banke!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.