Zbog vulkanskog pepela u zraku europske aviokompanije dnevno gube preko 100 milijuna eura



OTKAZIVANJE stotina letova iz većine europskih gradova zbog oblaka vulkanskog pepela iz eruptirajućeg islandskog vulkana Eyjafjallajoekulla europskim zrakoplovnim kompanijama svakog dana odnosi oko 100 milijuna eura, objavila je danas organizacija europskih zrakoplovnih prijevoznika (Association of European Airlines - AEA).

Ta je organizacija izračunala da će samo tijekom današnjeg dana zbog prizemljenih aviona europske kompanije izgubiti oko 120 milijuna eura zarade, nakon što je Europska agencija za nadzor zračnog prometa Eurocontrol iz sigurnosnih razloga otkazala oko 60 posto letova na kontinentu.

No predstavnik AEA-e David Henderson napomenuo je da će konačni gubitak, uz izgubljeni profit zbog otkazanih letova i nenaplaćenih karata, posebno u ovom posljednjem vikendu nakon upravo završenih uskrsnih praznika, kada je broj putnika i inače povećan, biti mnogo veći zbog zakonske obveze kompanija da putnike s otkazanih letova smjeste u hotele u gradovima u kojima su se zatekli. Henderson tvrdi kako su prva izvješća o troškovima zbog plaćenih hotelskih računa već počela stizati u AEA-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.