Zbog prosvjeda radnika GP Dubrovnik vlasnici raskinuli sporazum sa sindikatom

DUBROVAČKA građevinska tvrtka PGM Ragusa objavila da raskida sporazum sa Sindikatom graditeljstva Hrvatske zato što nisu uspjeli osigurati "socijalni mir".

Pod neuspjehom u osiguravanju socijalnog mira, PGM Ragusa smatra prosvjed radnika propalog GP Dubrovnik koji su onemogućili proizvodnju na kamenolomu Dubac. U sporazumu koji je potpisan 11. veljače ove godine, PGM Ragusa se obvezala na poštivanje isplate neisplaćenih plaća za listopad, studeni i prosinac. Tvrde kako te plaće nisu isplatili prije zbog "opće krize i nedostatka poslova".

Sindikat se odrekao prava na industrijske akcije

"Prema sporazumu PGM Ragusa je bila dužna do 5. ožujka 2010. isplatiti zaostale plaće za mjesec studeni 2009. godine, što je i učinila, čime je nastavila redovito ispunjavati preuzete obveze", tvrde iz PGM Raguse te dodaju kako je po sporazumu Sindikat trebao osigurati socijalni mir i odrekao se prava na industrijske akcije. Kao industrijsku akciju tvrtka smatra onemogućavanje proizvodnje u kamenolomu Dubac kojega su blokirali radnici GP Dubrovnik.

"Predstavnici Sindikata pokušali su u prosvjede uključiti i svoje članove iz podružnice PGM Ragusa što su ovi odbili", navode u priopćenju iz PGM Raguse te dodaju kako je prosvjedom izravno ugroženo poslovanje tvrtke te su bili prisiljeni raskinuti sporazum. Podsjetimo, radnici GP Dubrovnik već nekoliko dana prosvjeduju zbog stečaja njihove tvrtke.

Zaštitari spriječili ulazak radnika u kamenolom

Jutros su se ponovno okupili na Dubcu te su blokirali ulaz u kamenolom. Na to su iz PGM Raguse odgovorili slanjem zaštitara koji su uspjeli spriječiti radnike da ne uđu u kamenolom pa su oni svoj prosvjed nastavili na cesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.