Zbog poplava u Pakistanu milijuni ljudi ostali bez domova, prijeti izbijanje tifusa i kolere



MILIJUNE Pakistanaca iz njihovih su domova otjerale poplave izazvane velikim monsunskim kišama koje su padale pet dana. Bujice su nosile sve pred sobom,  javlja Sky News.

Pakistanske vlasti kazale su kako je zemlja ponovno na rubu propasti, nakon slične prirodne katastrofe u kojoj je prošle godine živote izgubilo više od 2000 osoba, javlja Sky News.

Poplavama je najgore pogođeno područje Sindh na jugu Pakistana. Poginule su najmanje 132 osobe, a očekuje se kako će broj žrtava dodatno rasti. Više od pet milijuna stanovnika ostalo je bez svojih domova, a snažne su bujice doslovno progutale tisuće sela.

Prema nedavnom izvještaju UN-a, pakistanske su poplave  prošle godine bile najgore u povijesti, a ukupni gubici nadmašuju štete nastale tsunamijem koji je Indijski ocean pogodio 2004. godine, te potresima koji su 2005. devastirali Pakistan, a 2010. godine Haiti.

Kriza će se u Pakistanu nastaviti i nakon što se voda povuče, jer je uništena velika većina ovogodišnjih usjeva, a svakim danom izglednije je i izbijanje tifusa, te ostalih zaraznih bolesti prenošenih vodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.