Zbog pokušaja ubojstva u Zagrebu pritvorena supruga bivšeg suvlasnika Ludnice

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 47-godišnjakinji osumnjičenoj da je pomagala u pokušaju ubojstva Krešimira G. (44) u petak navečer na parkiralištu u zagrebačkoj četvrti Špansko, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Pritvor 47-godišnjakinji, na prijedlog tužiteljstva, određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu. Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da je ŽDO ispitao 47-godišnjakinju za koju se sumnja da je prema prethodnom dogovoru s nepoznatim muškarcem poduzela radnje kako bi mu pomogla u ubojstvu Krešimira G.

Bračni par pripremio sačekušu žrtvi?

Policija sumnja da je 47-godišnjakinja po prethodnom dogovoru s počiniteljem, putem mobitela kontaktirala Krešimira G. i dogovorila sastanak na području Ulice Dobriše Cesarića u Španskom. Nedugo zatim, 47-godišnjakinja i počinitelj su se BMW-om dovezli do dogovorene adrese gdje su se verbalno sukobili 44-godišnjak i počinitelj.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba, muškarac od ranije poznat policiji, za kojim se intenzivno traga, ispalio je jedan hitac iz vatrenog oružja, a zrno je pogodilo 44-godišnjaka, naveli su iz policije. Počinitelj je zajedno s 47-godišnjakinjom u automobilu pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija traži bivšeg suvlasnika narodnjačkog kluba

Ozlijeđenom 44-godišnjaku pomoć je pružena u zdravstvenoj ustanovi, pod medicinskom je skrbi i životno je ugrožen, dodala je policija.

Mediji su izvijestili da je riječ o supruzi Ivice Š., nekadašnjeg suvlasnika narodnjačkog kluba Ludnica te da policija sumnja da je upravo njezin suprug počinitelj za kojim se intenzivno traga.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.