Zbog "mudrosti" Kalmetinog ministarstva turističke agencije gube 10 milijuna kuna?

HRVATSKE turističke agencije svoje putnike ovoga ljeta više neće smjeti prevoziti kombijima, minibusevima ili bilo kojim drugim prijevoznim sredstvom osim autobusa. To je odluka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koja je izazvala brojne negativne reakcije tek što je stupila na snagu.

"Nevjerojatno je da ministarstvo donosi odluke koje turističkim djelatnicima samo stvaraju dodatne probleme. I to u ovakvoj godini, koju je obilježila kriza i u kojoj je svima jasno da turistička sezona neće biti na razini očekivanja", kazao je Goran Hrnić, potpredsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija koji je u Dubrovniku održao konferenciju za novinare.

Hrnić tvrdi kako će agencije zbog te odluke izgubiti 10 milijuna kuna, ukoliko se ona počne provoditi ove sezone, te je zbog toga najavio da će se žaliti Ministarstvu turizma. "S njima imamo jako dobre odnose pa ćemo pokušati preko njih utjecati na odluku MMPI-ja kako agencije ne bi počele propadati na kraju sezone", kaže Hrnić i dodaje kako su sve agencije ogorčene odlukom ministarstva pa se nada da će prevladati razum i da će ona biti poništena.

J.C.
Foto: HR Foto

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.