Zašto je Trump pred svima svom šefu kabineta rekao: "Upravo si sve sjeb**!"

Foto: Epa

AMERIČKI predsjednik Donald Trump ponizio je svog šefa kabineta Micka Mulvaneyja tijekom sastanka koji se održao 4. siječnja u Bijeloj kući i na kojem se govorilo o problemu blokade američke administracije, javlja portal Axios.

''Upravo si sve sjeb**, Mick!'' navodno je Trump rekao Mulvaneyju pred demokratskim čelnicima u Bijeloj kući.

Naime, Trump je tijekom sastanka ponovio svoj zahtjev u kojem traži 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida duž američko-meksičke granice. Šef kabineta Mick Mulvaney uključio se u pregovore te predložio financijski kompromisno rješenje, no predsjednik SAD-a je na to pobjesnio, upao mu u riječ i opsovao ga.

Opsovao ga pred cijelim skupom

Neimenovani dužnosnik Bijele kuće rekao je za portal Axios: ''Radi se o pretjerivanju prilikom opisa toga što se dogodilo koje ni na koji način ne odražava dobar odnos koji su Mulvaney i predsjednik izgradili tijekom dvije godine.'' No ipak ni u jednom trenutku nije negirao da je američki predsjednik pred cijelim skupom opsovao svog šefa kabineta.

Prema drugom neimenovanom izvoru, koji nije bio u sobi tijekom ovog sastanka, ali je promatrao Mulvaneyjevu i Trumpovu interakciju tijekom zasjedanja prethodnih kongresa, Trump je već neko vrijeme nezadovoljan Mulvaneyjevim početnim prijedlogom za proračun za 2019. u kojem je tražio samo 1,6 milijardi dolara za zid. Demokrati se vole na to pozivati i predbacuju Bijeloj kući što nije sretna s iznosom koji je ionako izvorno tražila.

Blokada rada američke administracije

Podsjetimo se, demokrati tvrde da je Trump izazvao blokadu rada državne uprave odbijajući prihvatiti plan financiranja koji su dogovorili demokratski i republikanski senatori jer nije uključivao dovoljno sredstava potrebnih za izgradnju zida duž američko-meksičke granice. Blokada traje već više od 20 dana i još joj se ne nazire kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.