Zagrebački školarci na jesen u škole u Startasicama? Šimenc: "Ako je istina, nitko sretniji od mene"

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić odlučio je, nakon uniformi, za zagrebačke učenike propisati i obuću. Tako će ove jeseni, kako se neslužbeno doznaje, u školama biti obavezne Startasice, a u vrtićima papuče. 

Kako nam je neslužbeno potvrđeno iz Grada Zagreba, uz Bandićeve uniforme učenici će morati nositi i papuče.

Za komentar na informaciju o tome kako će zagrebački učenici u školu ove jeseni krenuti u Startasicama obratili smo se menadžeru Borova Dubravku Šimencu.

On je za Index kazao kako nema tu informaciju, ali da bi Borovo takav angažman obradovao.

Šimenc: Bit ćemo ponosni ako djeca na jesen mogu nositi naše cipele

"Nemam tu informaciju, ali nitko sretniji od mene i 700 djelatnika tvornice Borovo u Vukovaru, u kojoj je država 100-postotni vlasnik, da Borovo može obuti zagrebačke učenike. Sjetimo se akcije koja je krenula prije godinu i pol, kad su učiteljice u Vukovaru napravile akciju i odvele u naš dućan u Vukovaru učenike, što je odjeknulo, a nakon toga je dogovorena kupnja za Veliku Goricu i još neke gradove i škole, jer učenici moraju imati nešto na nogama. Svi mi koji imamo djecu kupujemo za školu nešto. Mi radimo obuću od prirodnog materijala, ručno izrađujemo šlapice za predškolsku djecu i Startasice.

Taj materijal i izrada su dodana vrijednost. Borovo nikad neće vratiti desetke tisuća zaposlenih, ali mi već 1.4. nove radnike zapošljavamo, imamo velike narudžbe i poslovi su dogovoreni sa subjektima za ovu godinu. Ovo o čemu nagađamo su slatke brige, veseli nas prvenstveno zbog novih ljudi u Borovu. 

Bit ćemo ponosni ako djeca na jesen mogu nositi naše cipele, ali s detaljima koje spominjete nisam upoznat, prijavit ćemo se na natječaj za predškolsku, to je posao od cca. 3 milijuna kuna, a uz sav naš asortiman imamo i zaštitnu odjeću, koja je bitna ne samo za gradove, nego i za cijelu RH. Pokušavamo se pozicionirati na tržištu, imamo suradnju s MUP-om i MORH-om, iskreno se trudimo zadržati radna mjesta i otvarati nova u Gradu Vukovaru", kazao nam je Šimenc.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.