Za energetsku obnovu Doma kulture na otoku Koločepu izdvojeno 400 tisuća kuna

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U SKLOPU Programa razvoja otoka u 2021. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirat će s 400 tisuća kuna projekt energetske obnove zgrade Doma kulture na otoku Koločepu kod Dubrovnika.

Projektom ukupne vrijednosti gotovo 1.4 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Dubrovnik, predviđeni su adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade, što uključuje toplinsku izolaciju vanjskih zidova grijanog dijela, toplinsku izolaciju krovne konstrukcije, izvedbu slojeva plivajućeg poda i zamjenu postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom.

Osim toga ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitijom.

Ostali projekti

Ostvarenjem projekta stanovnicima otoka osigurat će se polivalentni javno-društveni prostor s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo.

"Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika grada Dubrovnika", istaknuli su iz dubrovačke Gradske uprave.

Podsjetili su kako su u posljednje tri godine na Koločepu pokrenuti i realizirani brojni projekti.

"Samo za zdravstvo, za koje Grad nije nadležan, ova je Gradska uprava uložila čak 2.2 milijuna kuna, i to za financiranje turističke ambulante, liječničkog tima i hitnog interventnog tima na Elafitima. Jedan od ključnih projekata je i izgradnja jedinstvenog kanalizacijskog sustava koji bi bio zajednički za naselja Donje i Gornje Čelo, a za koji je ishodovana lokacijska dozvola", izvijestili su.

Osim toga, dodali su, lani je izrađeno stručno rješenje UPU Koločep, a kontinuirano se sufinancira brodska linija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.