Za Natašu Jeremić Opatija sigurna, za Vuka ne: Pa vidite da on nije došao

INDEX ima pouzdanu informaciju da u hotelu Ambasador u Opatiji trenutno boravi supruga srpskog ministra vanjskih poslova Nataša Jeremić. Ovu informaciju u hotelu nam službeno nisu mogli potvrditi, što nije čudno s obzirom na to da oni takve informacije o gostima i ne smiju odavati.

No, kad smo nazvali recepciju hotela i zamolili da nas spoje sa sobom gospođe Nataše Jeremić, dobili smo odgovor da se ona trenutno ne nalazi u sobi uz pitanje "tko je traži?" Službenu potvrdu ove informacije, niti razlog zbog kojeg supruga Vuka Jeremića boravi u Hrvatskoj, nismo uspjeli dobiti ni u srpskom Ministarstvu vanjskih poslova, gdje su nam kazali da je radno vrijeme glasnogovorničke službe završeno i da nazovemo sutra ujutro.

"Odgovara mi mir u Opatiji"

"U Opatiju sam s roditeljima dolazila često kao dijete, a posljednji puta prije 18 godina u društvu prijateljica. Sada mi se ukazala prilika za kraći odmor pa smo izabrali Opatiju", rekla je Nataša Jeremić za Novi list i dodala da joj je u Opatiji uvijek bilo divno i da joj odgovara mir koji tamo vlada.

Informacija da supruga srpskog ministra vanjskih poslova boravi u Hrvatskoj sama po sebi ne bi bila naročito atraktivna da Vuk Jeremić nije u nekoliko prilika prilično jasno izražavao antihrvatske stavove. Posebno se pamti njegova izjava od prošlog ljeta, kad je kazao da osobno nikad ne bi došao na ljetovanje u Hrvatsku.

"Srbi bi na odmor trebali ići gdje se osjećaju sigurno"

"Mislim da građani Srbije trebaju ići na odmor na ono mjesto koje je u skladu s njihovim, prije svega, materijalnim mogućnostima, ali i tamo gdje se osjećaju sigurno i gdje su dobrodošli", kazao je tada Jeremić u intervjuu za tabloid Press. Na pitanje znači li to da poziva građane Srbije da ne ljetuju u Hrvatskoj, odgovorio je: "Ja to nisam rekao".

Preporuke ministra Jeremića očito se nije držala njegova supruga Nataša, inače popularna televizijska novinarka koja se proslavila kao voditeljica udarne RTS-ove informativne emisije. Boravak u elitnom opatijskom hotelu gospođa Jeremić si očito može priuštiti, a niti sigurnost je, kako se čini, ne zabrinjava.

Jeremić na službenom putovanju u Kini

Supruga Vuka Jeremića u Opatiji se odmara u društvu svojih roditelja, kao i tetke iz Varaždina. S novinarkom Novog lista razgovarala je na terasi hotela Ambasador, a neizbježno je pitanje bilo o izjavi njenog supruga da on ne bi ljetovao u Hrvatskoj. "Pa vidite da on i nije došao", kratko je komentirala Jeremićeva supruga pa dodala da nije ni mogao doći s njom s obzirom da je na službenom putu u Kini, a ona ga ne voli pratiti na službenim putovanjima.

Osim Jeremićeve supruge, u Opatiji se nedavno jako sigurno osjećao i njegov šef Boris Tadić. Srpski se predsjednik s Ivom Josipovićem družio upravo u Opatiji, a tom je prilikom pozvao srpske turiste na ljetovanje u Hrvatsku i rekao kako ne vidi nikakvog razloga zašto bi se Srbi na Jadranu osjećali nesigurno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.