Vučić otišao na pregovore na Kosovo, strani mediji prenijeli da je sastanak "u potpunosti propao"

Foto: Hina

NAJVIŠI srpski državni dužnosnici sazvali su niz hitnih sastanaka nakon drugog kruga razgovora Beograda i Prištine u Bruxellesu koji prema navodima medija nije dao rezultata.

Premijer Aleksandar Vučić i ministar obrane Zoran Đorđević sastati će se kasno popodne, kako je najavljeno,  u Raškoj s političkim predstavnicima Srba sa Kosova.

Premijeri i predsjednici Srbije i Kosova napustili su noćas sastanak u Bruxellesu bez ikakvih komentara o njegovom tijeku i završetku.

"Sastanak u potpunosti propao"

Njemački radio Deutsche Welle, pozivajući se na neimenovane izvore, prenio je da je sastanak “u potpunosti propao”.

Beogradski elektronički mediji navode kako “rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na sjeveru Kosova”.

O tijeku razgovora u Bruxellesu i ponašanju izaslanstva Prištine koje, kako je rekao, "nije bilo u cilju postizanja dogovora” srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić informirao je u odvojenim razgovorima veleposlanike Rusije Aleksandra Čepurina, Kine Li Manchanga i SAD-a Scotta Kyla.

Prema priopćenju službe za suradnju s medijima predsjednika Srbije na ovim je sastancima zaključeno da je nužno uskoro nastaviti dijalog, sačuvati stabilnost u regiji te ne dopustiti bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti građana na Kosovu.

"Da li sam zabrinut? - Jesam"

"Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa", poručio je premijer Vučić, ocjenjujući situaciju "kompleksnom". On nije želio komentirati što se dogodilo sinoć u Bruxellesu jer, kako je naveo, ne želi  pogaziti riječ danu EU-u i izlaziti u javnost s informacijama.

"Da li sam zabrinut - jesam, ne ovisi sve od nas, ali  mi ćemo sve učiniti za očuvanje mira. Dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, to je i razlog zašto dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici sjevera Kosova i Metohije, pokušavam i njih smiriti", rekao je Vučić novinarima

Pregovori u Bruxellesu održani su na najvišoj razini, a sudjelovali su Nikolić i Vučić kao predstavnici Beograda a ispred Prištine kosovski premijer i predsjednik Isa Mustafa i Hashim Thaci. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.