Vučić: Iz Hrvatske su koordinirani napadi na Srbiju, pročitajte što je napisao Stier

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL, Video: Tanjug

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić više od pola sata priča o jučerašnjem ratu na ulicama Beograda između prosvjednika i policije.

Nalazi sve moguće i nemoguće krivce za kaos na beogradskim ulicama, osim sebe i svoje vlasti. Rekao je tako i da su u nerede upletene strane službe iz regije, no nije precizirao koje. 

Zato je na uobičajeno krajnje sugestivno pitanje novinarke jednog od njegovih omiljenih tabloida, koji ga glorificira i za njega se obračunava s neistomišljenicima, notornog Informera, dio krivnje svalio na hrvatske političare. 

Komentirao je tako tvit Jadranke Kosor koja je ustvrdila da bi trebalo tražiti izbacivanje Vučićeve Srpske napredne stranke iz Europske pučke stranke.

"Za mene je samo interesantno kako se pronađu da podrže bukvalno one najgore, oni koji se ne libe da kažu čak da su Hitlerovi simpatizeri kao što su neki od ovih koji su sinoć upadali u Skupštinu. I njih će podržati samo da bi napakostili Vučiću i Srbiji", rekao je Vučić.

Spomenuo je Davora Ivu Stiera.

"Podsjetit ću vas na tekst Ive Davora Stiera, pronađite ga, koji je rekao: 'Za nas problemi nastaju dolaskom Vučića na vlast i morat ćemo se drugačije postaviti prema takvoj Srbiji. Takva Srbija je za nas problem, takva Srbija je mnogo jača. I zato nije važno tko, mogu doći najgori, raditi što žele i kako žele, samo je važno da urade nešto protiv nas. Neka oni samo rade svoj posao, neka uključuju i isključuju, mene zanima što mi možemo uraditi za svoj narod za svoju zemlju. Inače, gadosti koje sam pročitao u hrvatskim medijima samo vam pokazuje kolika je zainteresiranost i koordiniranost u akcijama i u napadima na našu zemlju. Postavite si pitanje zašto je to tako. Ja sam zadovoljan što u Srbiji takvog odgovora prema njima nema", rekao je Vučić.

Video: Tanjug

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.