Vrhovni sud potvrdio Luki Pezelju kaznu od 31 godine zatvora

VRHOVNI SUD je potvrdio presudu prema kojoj je 26-godišnji Luka Pezelj zbog okrutnog ubojstva 21-godišnje Kristine Šušnjare osuđen na 31 godinu zatvora. Žalbu Vrhovnom sudu je uložilo tužiteljstvo koje je za monstruma tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora.

Pezelju je prvostupanjska presuda izrečena u listopadu prošle godine. Sudilo mu se za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Kristine Šušnjare. U optužnici je stajalo kako je Kristinu ubio na osobito okrutan i krajnje podmukao način, kako bi prikrio pokušaj silovanja.

U optužnici je bilo navedeno kako je "pod izgovorom kako mora otići do svoje kuće po novac, odvezao automobil do pustog mjesta na kojem ga je zaustavio i potom zatražio od Kristine spolni odnos, a kada je ona to odbila, počeo ju je udarati po tijelu i glavi te je gušiti stežući joj rukama vrat, a nakon što joj je skinuo odjeću, u silovanju nije uspio zbog njenog snažnog otpora".

Kako bi joj onemogućio prijavljivanje pokušaja silovanja, opisuje se u optužnici, metalnim odvijačem za vozilo, tzv. "francuskim ključem", više je puta Kristinu snažno udario po glavi zadavši joj brojne ozljede glave i drugih dijelova tijela. Zbog teških i po život opasnih ozljeda Kristina Šušnjara preminula trpeći snažne bolove. Pezelj je nakon toga njeno mrtvo tijelo odvezao na pusto mjesto u Docu Donjem i bacio ga u ponor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.