PROČITAJTE CIJELU ODLUKU Sanader ostaje u Remetincu

Foto: FAH

VRHOVNI SUD prihvatio je žalbu USKOK-a i vratio predmet prvostupanjskom na ponovno odlučivanje. Sanader, dakle, ostaje u pritvoru.

"Vijeće Vrhovnog suda je ukinulo odluku Županijskog suda. Građevinski vještak se nije očitao o bitnim okolnostima neketnina i njihove vrijednosti. Nije se očitao na činjenicu da nekretnina Luke Bebića nema uporabnu dozvolu i kako to utječe na njenu vrijednost. Što se tiče kuće u Kozarčevoj nije se očitovao o tome što nije etažirana i kako to utječe na njenu vrijednost. Vrhovnom sudu nije bilo prihvatljivo da je trećina kuće u Kozarčevoj procijenjenja na veću vrijednosti nego 2011. a Bebićeva na istu kao i tada. Županijski sud će pozvati vještaka da se očituje. Odluka je moguća već u ponedjeljak", rekao je novinarima ispred suda glasnogovornik Krešimir Devčić.

Sanaderova odvjetnica bez riječi je izjurila sa suda.

Podsjetimo, Uskok je žalbu podnio prošlog ponedjeljka, a spis je na Vrhovnom sudu, kako se doznaje, dobio oznaku pritvorskog predmeta koji se treba riješiti u kraćem roku.

Žalbu na Sanaderovu jamčevinu u nekretninama Uskok je najavio najavio odmah nakon objave te odluke, ističući da je jedna ponuđena nekretnina nelegalna, dok za drugu spore procijenjenu vrijednost.

Nakon što je odbilo dva ranija prijedloga za Sanaderovu jamčevinu izvanraspravno vijeće je 27. listopada prihvatilo da se bivši premijer može braniti sa slobode uz upis hiopoteke na nekretnine njegove supruge, bivšeg predsjednika Sabora Luke Bebića, nekadašnjih HDZ-ovh saborskih zastupnika Jerka Rošina i Maria Zubovića te Jerka Duška Suića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.