Vozači, oprez! Stiže nam ledena kiša

IZ HRVATSKOG autokluba građanima danas savjetuju poseban oprez na cestama. Naime, tijekom poslijepodnevnih sati očekuje se kiša koja bi se mogla lediti na cesti, a posebno teško bit će voziti kroz Liku i Gorski kotar. Ako već morate na put, ne vozite bez zimske opreme, poručuju iz HAK-a.

Sredinom tjedna temperature iznad nule

Sredinom tjedna očekuje se, pak, drastično zatopljenje. Temperature će na kontinentu porasti i za 10 stupnjeva, a na Jadranu do 15 stupnjeva. Pred nama je tako iznadprosječno topao ostatak prosinca. Snijeg bi još mogao padati u Lici i Gorskom kotaru.

U Poljskoj od hladnoće umrlo 42 ljudi

Najniža temperatura danas, od minus 21 stupnja, izmjerena je u Studencima, u lovrećkoj općini, a zbog snijega i poledice otežano se vozi na većini cesta. Zimska oprema je obaveza, a kamionima i tegljačima je i dalje zabranjena vožnja.

Vremenske nepogodne stvorile su velike probleme i u Europi. Naročito teško stanje je u Poljskoj gdje je tijekom vikenda zbog hladnoće i nevremena živote izgubilo 42 ljudi. Snježna mećava i niske temperature pogodile su i jugoistočnu Europu te prouzročile prometni kolaps u Srbiji, a u Bugarskoj 130 gradova je ostalo bez struje. Ništa bolje nije ni u BiH i Rumunjskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.