Vozač Hitne pušten iz zatvora. Hitnjak: Sutkinja nije bila sretna zbog curenja iskaza

Foto: Igor Soban/PIXSELL/Hitna uživo 194

Vozač Hitne pomoći Mario Macan danas je pušten iz Remetinca nakon što je jučer ispred zatvora održan velik prosvjed i skup podrške u organizaciji udruge Hitna uživo 194.

Zbog Macana su ispred Remetinca došli njegov kolega koji s njim radi 20 godina i jedan od predsjednika udruge Hitna uživo 194 Samuel Jelušić. "Zadovoljni smo i sretni s ishodom. Po nama je kolega bio, kao što smo upozoravali, nekorektno stavljen u pritvor. Mi već godinama upozoravamo na nedostatke u sustavu. Puni smo emocija, zahvaljujemo svima koji su nas podržali, od medija do građana koji su imali svi pozitivne komentare", kaže Jelušić.

"Bilo mu je jako drago"

Dodaje da je odluka donesena toliko naglo da mu nisu stigli pripremiti veći doček. "Ja sam slučajno bio u gradu kada sam čuo da izlazi, brzo sam se presvukao u autu i požurio pred Remetinec. Njemu je bilo jako drago, zahvalio je svima na podršci, bio je emotivan. Došla mu je i obitelj koja ga je odvela kući", kaže.

Da su jako zadovoljni puštanjem kolege iz zatvora, potvrdio nam je i drugi predsjednik udruge Tomislav Petrušić. "Svi smo jako sretni. Ja čovjeka ne poznajem, ali kad sam čuo da izlazi iz zatvora, suze su mi bile u očima. Nije imao podršku samo od kolega iz Hitne, već od velike većine hrvatske javnosti, a to se vidi i po komentarima koje dobivamo", rekao je Petrušić.

"Prosvjed je utjecao na odluku"

Dodao je kako smatraju da su stvari izrečene na prosvjedu utjecale na odluku sutkinje o ukidanju istražnog zatvora. "Mi smo jučer pročitali njegov iskaz pred sudom koji je bio objavljen u medijima. Sutkinja je odmah reagirala jer je to izašlo van, nije bila sretna. Zvala je Macanovog odvjetnika, mislila je da nam je on dao iskaz, ali nije", kaže Petrušić.

Kaže da mu nije jasno kako je taj sudski postupak odrađen, ali da mu je jako drago da je javnost Macanu dala tako veliku podršku i da je on konačno pušten na slobodu.

"Nadamo se da se to neće ponovno dogoditi. Ipak je tu zakonodavac da nas na neki način zaštiti. Nesreća se uvijek može dogoditi, mi radimo tisuće kilometara i intervencija, one su zakon velikih brojeva", zaključuje Jelušić.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici 62-godišnjem vozaču Hitne medicinske pomoći, koji je prošle srijede ozlijedio troje maloljetnika, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te je potom prevezen u Remetinec.

U srijedu oko 21:45 u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek, kod spasilačkog tornja, djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju. 

Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom hitne preko trave prema kolniku te ozlijedio troje maloljetnika koji su sjedili na travi, a jedan od njih je ležao u blizini vozila hitne.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, dok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Macan je u svom iskazu pred sudom rekao da nije vidio troje tinejdžera jer je bio mrak dodavši da su oni bili odjeveni u crno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.