Voditeljica škole u Zagorju u kojoj je nađena bomba: Nije nam bilo svejedno

Screenshot: Nova TV

Ljiljana Mutak, voditeljica Područne škole Martinščina kod Zlatara, u čijem je dvorištu nešto nakon podneva pronađena bomba, govorila je za Dnevnik Nove TV.

PU krapinsko-zagorska je u 12:15 dobila dojavu da je spremačica u dvorištu škole pronašla neobičnu napravu, a naknadno je utvrđeno da se radi o bombi. Pirotehničari su je uništili kontroliranom eksplozijom. Policija je obavila očevid, a sada se nastavlja kriminalističko istraživanje.

"Prilikom košnje dvorišta čistačica je naišla na tu neobičnu napravu za koju tada nismo znali da je bomba. Odmah me obavijestila. Ja sam s nastave izašla van i to smo pogledali, slikali i obavijestili ravnatelja i policiju", ispričala je za Dnevnik Nove TV voditeljica škole Ljiljana Mutak.

"Nije nam bilo svejedno"

S obzirom na to da je bio sam kraj nastave, u školi je bilo 12 učenika. Voditeljica kaže da njima nisu rekli što je bilo, nego samo da ne izlaze u dvorište.

"Djeca nisu bila evakuirana jer su i ovako išla kući. Nije bilo panike. Policija je ogradila područje, pozvala pirotehničare i objašnjena nam je ozbiljnost situacije. Nije nam bilo svejedno, ali znali smo da smo u sigurnim rukama policije i pirotehničara, tako da nije bilo panike", govori Mutak.

Kako je bomba dospjela u školsko dvorište?

Zbog detonacije je iskopana rupa u zemlji. "Eksplozivnu napravu su stavili u rupu i rekli su nam da će se čuti prasak, ali nije to bilo ništa strašno. Bilo je kontrolirano, čulo se, ali sve je bilo u redu", kazala je Mutak.

Pirotehničari pretpostavljaju da se bomba našla u blizini škole jer je u dvorištu potok čija se regulacija odvila prije dva tjedna. "Vidljivo je da je bila u vodi i blatu. Okoliš i škola su sigurni za djecu. Ovako nešto nije uobičajeno", kazala je voditeljica Područne škole Martinščina za Dnevnik Nove TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.