Vlada nabila harač i otišla na ljetovanje

VLADA Jadranke Kosor, odnosno njeni ministri otišli su na (ne)zaslužene odmore, a samo radi toga još prošlog tjedna neočekivano je otkazana sjednica Vlade, kao i sve obaveze ovog i sljedećeg tjedna. Sjedeća sjednica Vlade zakazana je tek za 17. kolovoza.

> Sanaderovo krstarenje vrijedno je 200 do 300 tisuća proračunskih kuna: Plaćamo mu ljetovanje

Naime, Kosor je još prošlog tjedna najavljivala kako će "bjesomučno" i do iznemoglosti pregovarati sa sindikatima i svim drugim nezadovoljnicima kako ne bi došlo do socijalnog bunda i prosvjeda, a onda se nakon svečanosti u Kninu lagano uputila prema svojoj ljetnoj rezidenciji u Braču gdje će hvatati ten. Štoviše brzo je zaboravljeno obećanje iz srpnja kako će ovog ljeta "do kasno gorjeti žarulje u Banskim dvorima".

Idejni začetnik trećeg rebalansa državnog proračuna ministar financija Ivan Šuker, u kojem je uštedio tek 200-tinjak milijuna kuna, a od građana otkinuo više od milijardu i pol kuna haračem i PDV-om, kupat će se u akvatoriju Crikvenice, te skupljati snagu i ideje za nove harače. Njegov asistent i vječni suparnik ministar gospodarstva Damir Polančec hvatat će formu i sunčane zrake na Krku.

Rončević i Biškupić kod Kosor, Bebić na Pelješcu

"Tko je bliže oltaru bolje misu čuje", stara je poslovica koje će se ovog ljeta za vrijeme odmora držati ministar kulture Božidar Biškupić kao i bivši ministar obrane a sada i osumnjičeni u slučaju afere kamioni Berislav Rončević jer je njihova ljetna destinacija identična onoj Jadranki Kosor. Stoga nije isključena da će se na nekoj bračkoj plaži krojiti daljnja strategije kako "kulture HDZ-a", a tako i obrane njihovih istaknutih članova.

Kada smo već kod istaknutih članova stranke, svakako treba spomenuti Luku Bebića koji se već jučer u popodnevnim satima našao u nasadima mandarina u svojoj rodnoj Neretvi, te će ondje skupljati snagu i živce za sjednice Sabora. Bebić je često viđan na Pelješcu, a u tamošnjim konobama poznat je kao "tamanitelj" dagnji (rekli bi južnjaci mušula).

Šeks i Kalmeta u Zadru, Sanader u moru ispred njih

Njegov veliki prijatelj, stranački kolega i čovjek koji navodno vuče sve konce u HDZ-u Vladimir Šeks uživa ovog ljeta u kvalitetnom domaćem zadarskom vinu jer se odmara u Petrčanima.

Možda do njega navrati i Božidar Kalmeta koji svako ljeto boravi u Zadru, a nije isključeno da im se pridruži i "Malo vitra" Sanader zajedno s flotom pomorske policije jer je posljednji put viđen u šibenskom akvatoriju.

Milinović na Viru, Bajs na jadranskoj turneji 

Ministar zdravstva Damir Milinović o nestašnim će liječnicima i nemoralnim Hrvatima koji žele djecu razmišljati u Viru, kojeg građani još uvijek zovu rajem bespravne gradnje. Ministar turizma Damir Bajs navodno ne ide na godišnji odmor, no ovih dana njegovu turneju jadranskim gradovima, mnogi bi odabrali kako svoj ovogodišnji plan odmaranja.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.