VIDEO Za požar na padinama Vezuva kriva je mafija koja je palila žive mačke

Screenshot: YouTube
 
POŽAR koji je u utorak buknuo na padinama aktivnog vulkana Vezuva izazvala je mafija koja je tamo palila žive mačke, javljaju talijanski mediji.
 
Požar i otrovni dim brzo su se počeli širiti prema gradu Torre del Greco, zbog čega su evakuirani lokalni stanovnici i turisti. 
 
Talijanska agencija za civilnu zaštitu objavila je da je požar na području nacionalnog parka Vezuva "jedna od najkritičnijih situacija".
 
 
Na požarištu su pronađena spaljena trupla mačaka, zbog čega mediji okrivljuju mafiju. Talijanska mafija je zloglasna po tome da koristi životinje za podmetanje požara, tako što ih žive polijeva benzinom i zapali.
 
Prošle godine je otkriveno da su bande zavezale krpu natopljenu benzinom mački za rep, a zatim ju zapalili kada je počela trčati prema državnom parku Nebrodi u Siciliji.
 
Ucjenjuju ljude i izazivaju požare ako ne dobiju novac
 
U posljednjih nekoliko dana stotine vatrogasaca, sigurnosnih službenika i volontera su se borile protiv požara, a deseci turista i lokalnih stanovnika su evakuirani, uključujući 50 obitelji.
 
Talijanski novinar i stručnjak za mafiju Roberto Saviano izjavio je da mafija ucjenjuje ljude zbog novca te podmeće požare ako kriminalne organizacije ne dobiju tražene iznose. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.