VIDEO Usred noći na zaštićenom otoku kod Dubrovnika ispaljivali vatromet

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

KAKO doznaje Index, strani državljani sinoć su se iskrcali na otoku Lokrumu pokraj Dubrovnika s kojeg su ispalili vatromet. Doznajemo da se radi se o Ukrajincu i Crnogorcu koji su prekršajno sankcionirani.

Donijeli su kutije s vatrometom i ispalili ih na otoku

Radi se o otoku koji je zaštićen kao Posebni rezervat šumske vegetacije. Nakon odlaska posljednjeg broda s otoka, na Lokrumu je zabranjen boravak. 

 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekli su nam kako su oko 23 sata zaprimili prijavu kako je na Lokrum pristupio tender s jahte koja je bila usidrena u blizini.

"Donijeli su kutije s vatrometom i ispalili ih na otoku. Nije došlo do zapaljenja. Vatrogasci s otoka su nam prijavili slučaj, mi smo odmah po dojavi postupali, kad smo došli, nismo ih zatekli.

Odmah smo proveli izvide, utvrdili o kojoj se jahti radi. Dovršen je prekršajni postupak. Dvojica su prekršajno sankcionirana, zapovjednik plovila koji je državljanin Ukrajine i član posade koji je državljanin Crne Gore. 

Kažnjeni su novčanom kaznom od 5000 kuna i 500 kuna zbog troškova. Sve to prema zakonu o eksplozivnim tvarima, proizvodnji i prometu oružjem", rekli su nam iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vatrogasac Brautović: Odmah su pobjegli

Čuli smo se i s voditeljem Službe zaštite od požara na Lokrumu Vlahom Brautovićem.

"Sinoć nisam ja radio, već su tu bili zapovjednik smjene Mirko Ivandić, vatrogasac Periša Farčić i čuvar prirode Antun Sijerković. Oni su uočili da netko s otoka ispaljuje rakete, odmah su izašli na teren i zatekli momke koji su došli na otok nenajavljeno.

Odmah su pobjegli, a ostavili su tri paketa pirotehničkih sredstava, radilo se o vatrometu. Pregledali su otok da vide je li neka raketa odletjela u šumu, ali ustanovili su da je sve, srećom, prošlo u redu.

Obavijestili su me što je bilo, rekao sam im da pođu vatrogasnim gumenjakom prema brodu i poslikaju ga, što su napravili, obavijestili su 112, koji ih je spojio s pomorskom policijom koja je izašla na intervenciju", naveo je za Index Vlaho Brautović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.