Video: Španjolski matador za dlaku izbjegao smrt, bik mu rogom probio čeljust i oko

ŠPANJOLSKI matador za dlaku je izbjegao smrt kada mu je lice rogom probio bik, javlja Daily Mail.

Do stravičnog incidenta na koridi u Zaragozi jučer je došlo kada se matador Juan Jose Padilla spotaknuo na pijesku i pao, nakon čega mu se bik brzo osvetio za probadanje kopljima te mu čeljust i lice probio rogom, koji je izašao kroz Juan Joseovu lijevu očnu šupljinu.

Snažan udar muškarca je oslijepio i paralizirao mu lijevu stranu lica, a dok mu je krv šiktala iz glave, vrišteći "Ne vidim, ne vidim" uz pomoć je izveden iz borbene arene.

Padilla je hitno prevezen u bolnicu, i za vrijeme operacije koja je trajala pet sati liječnici su se borili da mu spase teško ozlijeđeno oko, kost, mišiće i živce. Prvotno liječnici nisu vjerovali u mogućnost preživljavanja matadora, no on se sada oporavlja od napada, iako se nalazi u teškom stanju.

Snimke ovog brutalnog napada objavljene su na španjolskoj TV postaji Canal + Toros, a Padillasu, popularnom 38-godišnjem matadoru ovo nije prvi put da ga je ozlijedio bik.

Koincidencija je da se ovo dogodilo na jednoj od posljednjih korida u sezoni, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da u zadnje vrijeme sve više jača pritisak aktivista koji borbe s bikovima smatraju barbarskima, te kako one u modernom društvu ne bi trebale postojati.

Razjarenog bika Marquesa kasnije je mačem sa suzama na licu ubio stariji matador Miguel Abellan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.